Računari i Galaksija

Google proširuje listu mogućnosti plaćanja za Play Store u SAD-u

Google proširuje listu mogućnosti plaćanja u Play Store-u u SAD-u. Kao i ranije, od vas će se tražiti da odaberete ili Google-ov sistem kupovine u aplikaciji ili nešto drugo kada kupujete sadržaj u aplikaciji.

PCPress.rs Image

Nova mogućnost plaćanja se uskoro proširuje i na druge zemlje

U testu je uključeno i više aplikacija. Pored Spotify-a, koji je ove nedelje počeo da primenjuje ranu primenu izbora naplate, Bumble je sada spreman da učestvuje. Zvanični uslovi Google-ovog sistema izbora naplate u Play prodavnici smanjili su Google-ovu naknadu za uslugu za 4%. I dalje zarađuje 11 ili 26% od svake transakcije kroz ove alternative.

U septembru je Google objavio da će pilot u početku služiti kupcima Play Store-a u Australiji, Evropskom ekonomskom prostoru, Indiji, Indoneziji i Japanu. Google kaže da su prve povratne informacije od programera pozitivne i da su podstakle na proširenje.

Zajedno sa Apple-om, Google se suočava sa pritiskom regulatornih tela i političara koji veruju da kreatori mobilnih OS-a zloupotrebljavaju svoju dominaciju da bi korisnicima oteli opcije za plaćanje u aplikaciji. Takođe nije tajna da se velike kompanije i i mediji udružuju da traže slobodu korišćenja alternativne naplate. U teoriji, test pomaže Google-u da izbegne, ili barem ublaži kazne i regulatorne mere sa kojima bi se inače suočio.

Pročitajte i:  Microsoft radi na sopstvenom DLSS-u  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,