Laptop leto 2022

Google se prebacuje na izvore obnovljive energije

Posle Microsoft-a i pretraživač broj jedan postaje zelen i to u 2018. Nedavno je kompanija najavila da nakon deset godina rada kao karbon-neutralna, sada traži načine da se u potpunosti prebaci na obnovljivu energiju. To znači da će do kraja 2017. sva energija koju kompanija troši (u svojim data centrima i kancelarijama) biti iz izvora vetra i sunčeve energije.

PCPress.rs Image

Kako Inverse izveštava, vest nije baš iznenađujuća, jer je Google objavio svoju nameru još prošle godine. Zatim u izveštaju kompanije o životnoj sredini iz 2017. najavljeno je da su stvoreni “novi modeli za kupovinu energije koje drugi mogu da prate”. Dodali su: “pomogli smo širokom globalnom usvajanju čistih energija.“ Navodno, kompanija nastoji da se u potpunosti prebaci na čistu energiju u korist životne sredine, što je jako pohvalno s obzirom da je činjenica da je Google trošio koliko i čitav grad San Francisko u 2015. Izvršni direktor Google-a Urs Holzle napisao je u blog postu: “Verujemo da Google može da izgradi alate za poboljšanje života ljudi dok smanjuje zavisnost od prirodnih resursa i fosilnih goriva.”

Pročitajte i:  Tehnološke kompanije oprezno vraćaju ljude dok se bore sa neodlučnim zaposlenima

Ovo nije prva zelena inicijativa koju je Google preuzeo. Google je takođe pokrenuo inicijativu za dodavanje senzora kvaliteta vazduha u Google street View vozilima. Kompanija takođe planira da promeni svoje sisteme za odlaganje otpada kako bi sprečila nagomilavanje otpada na deponijama. Inhabitat izveštava da je polovina Google-ovih 14 data centara već dostigla poslednju prekretnicu.

Izvor: TruthTheory

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,