Google: Svi grupni RCS razgovori sada su potpuno enkriptovani

Samo se uverite da niko u vašoj grupi nije odustao pre nego što podelite poverljive informacije.

PCPress.rs Image

Google je uzalud pokušavao da nagovori Apple da podrži RCS

Google je objavio da svi grupni razgovori koji imaju RCS omogućen u aplikaciji Android i Wear OS Messages sada imaju podrazumevano omogućenu end-to-end enkripciju (E2EE). To bi trebalo korisnicima dosta da pomogne. Sada će samo učesnici grupe moći da čitaju vaše poruke. Svakako uvek postoji mogućnost deljenja snimka ekrana ili da pokažete svoj telefon nekome pored sebe. Međutim, na to ne može da se utiče.

Google napominje da će sada RCS biti podrazumevano omogućen za nove i postojeće korisnike, sve dok prethodno ne bude isključen RCS u podešavanjima. Dakle, potrebno je da se uverite da niko u vašoj grupi nije isključio RCS pre nego što počnete da delite svoje privatne informacije.

End-to-end enkripcija (E2EE) je već neko vreme dostupna u razgovorima jedan na jedan. Mogućnost (E2EE) i za grupne razgovore je pozitivan korak.

Pročitajte i:  OpenAI sklapa dogovor o upotrebi Reddit sadržaja

Međutim, Android i iOS nisu baš najkompatabilniji kad je RSC u pitanju. Google je uzalud pokušavao da nagovori Apple da podrži RCS. Međutim, Apple je prilično zadovoljan svojom sopstvenom uslugom iMessage za enkriptovane poruke.

Dakle, moći ćete da prihvatite E2EE ćaskanje samo ako je svaki član vaše grupe koristi Android ili iOS, osim ako ne odlučite da koristite aplikaciju treće strane kao što je Signal.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: