BIZIT plus

Google testira novi izgled donje trake za pretragu

Google testira novi interfejs donje trake za pretragu za Android.

PCPress.rs Image

Google nastavlja da eksperimentiše sa promenama na donjoj traci za pretragu za Andoid uređaje. Kompanija isprobava dizajn interfejsa koji uključuje traku za pretragu. Trenutna verzija Google pretrage ima traku za pretragu na dnu sa dugmadima za pristup. Novi test predstavlja dizajn integracijom funkcije pretraživanja u traku.

Sa ovima ažuriranjem, istaknuta donja traka za pretragu spaja polje za pretragu direktno. Ova kombinovana metoda eliminiše potrebu za trakom za pretragu koja se nalazi na vrhu ekrana. Iako u početku može zauzeti prostor, to rezultira organizovanim rasporedom gde je funkcija pretraživanja stalno dostupna.

Ažurirana donja traka za pretragu sadrži komponenete dizajna ispirisane Material You, uključujući jezičke u obliku zableta. Novi izgled je u fiksnoj boji, ali može da se prilagođava prema temama. Samo odabrana grupa korisnika trenutno ima priliku da ga ispoba. Očekuje se da će se ova traka ubrzo pojaviti svim korisnicima Androida a da će kasnije biti uvedena i na iOS sistemima.

Pročitajte i:  Google je koristio AI da predvidi poplave i do 7 dana unapred

Izvor: turkmmo.com

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *