ERP 2024

Google uklonio aplikaciju Remove Chinese Apps

Google je objavio da su popularnu indijsku aplikaciju razvijenu za brisanje kineskih aplikacija uklonili iz Google Play Store-a. Iz kompanije navode da je aplikacija uklonjena zbog njihove Politike o obmanjivanju korisnika, koja zabranjuje softveru da podstiče ili obmanjuje korisnike da uklanjaju ili onemogućavaju aplikacije trećih strana.

google obrisao Remove chinese apps

Politički trenutak bitan u celoj situaciji

Uklanjanje ove aplikacije sa Play Store-a dolazi u trenutku kada je u centru pažnje spor oko himalajske granice, a koji podstiče na anti-kineske emocije u Indiji. Toliko je naboja u javnom životu da su neke javne ličnosti pozvale svoje fanove da obrišu kineske aplikacije kao što je TikTok, kao i sve druge koje imaju bilo kakve veze sa kineskom državom.

Pre izbacivanja iz zvanične Google prodavnice, aplikacija Remove Chinese Apps postala je vrlo popularna u Indiji. Samo u poslednjih sedam dana prikupila je više od 5 miliona preuzimanja, i bila je najpopularnija besplatna aplikacija u zemlji. Aplikacija je radila tako što je skenirala telefon i predlagala brisanje onih softvera koji potiču iz Kine, kao što je TikTok, BiteDance i Alibaba UC pregledač. Ako pak korisnik ne poseduje nijednu kinesku aplikacija, izlazila bi poruka da je to super. U svetlu tenzija između Indije i Kine, korisnici iz druge najmnogoljudnije zemlje na svetu usmerili su se na brisanje TikToka, i prelazak na indijsku verziju Mitron, koja je takođe uklonjena sa Play Store-a zbog kršenja smernica kompanije Google.

Pročitajte i:  OpenAI: Bivši radnici žele da nas upozore da je AI opasan

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: