Novi Google Android TV striming uređaj

Prema najnovijim saznanjima, Google izgleda priprema sledeću generaciju svog televizijskog uređaja za striming. Takođe, internetom su počele da kruže i slike kako bi ovaj uređaj mogao da izgleda.

google android tv

Kodno ime “Sabrina”

U izveštaju Googlea koji je procureo u javnost govori se o kodnom imenu novog uređaja, “Sabrina“, kao i odgovarajućim softverskim interfejsom, tako da više korisnici neće morati da se muče prilikom gledanja emisija i filmova uz pomoć telefona, tableta i Chromecasta. Uređaj vizuelno deluje kao Chromecast Ultra, iako je malo manjeg dizajna. Takođe, po slikama se može zaključiti da će izaći u tri boje, i to ružičastoj, beloj i crnoj.

Marketinški video iz kog kruže snimljene slike prikazuje gornju polovinu daljinskog upravljača, i njegovo posebno dugme Google Assistant. Uopšte nije jasno za sada kada će se uređaj pojaviti, kao i koliko će koštati. Po Izveštaju iz prošlog meseca, zaista je otkriveno da se radi na Android TV uređaju koji će se plasirati pod brendom Google Nest, kako bi se objedinili proizvodi u kategoriji pametne kuće. Takođe je naznačeno da će se verovatno prodavati ispod 80 dolara, jer trenutni Chromecast košta oko 35 dolara, a Chromecast Ultra 4K oko 69 dolara.

Pročitajte i:  Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,