BIZIT plus

Google unapređuje šest core Android aplikacija

Google je predstavio korisna unapređenja za svojih šest osnovnih Android aplikacija. U pitanju su Password Checkup, Google Maps, Messages, TalkBack, Android Auto i Google Assistant.

google

Glavna unapređenja

Google Maps dobija pravi dark mod koji će biti aktivan sve vreme, ne samo u navigacionom modu. On će obezbediti da vozači manje odvraćaju pažnju sa puta, a uz to štedi i bateriju.

Google Messages dobija mogućnost zakazivanja slanja poruka. TalkBack dobija opcije koje će pomoći slepim i slabovidim Android korisnicima.

Google Password Checker, koji je ranije bio limitiran na Chrome browser, proširuje se na druge Android aplikacije. Oni koji koriste Google-ovu autofill opciju za logovanje u aplikacije i na web sajtove, dobijaće informacije da li je Google detektovao tu šifru u nekom od poznatih incidenata vezanih za krađu tih podataka. Ista opcija će u tom slučaju predložiti promenu šifre.

Android Auto dobija nove funkcije vezane za privatnost, kao što su recimo gašenje ekrana kada se u kolima nalaze i putnici, nove prečice na home ekranu za lakše ostvarivanje poziva ili proveru vremena… Na raspolaganju će biti i nove audio igre za prekraćivanje vremena tokom dugih putovanja.

Pročitajte i:  Google sign-in i sign-up stranice imaju novi dizajn

I konačno, Google Assistant će biti dostupniji kada je ekran ugašen ili kada je uređaj zaključan. Sada će, upotrebom asistenta bez otključavanja telefona moći da se pošalje poruka ili ostvari telefonski poziv.

Sva ova unapređenja su zvanično dostupna od danas. Možda će biti potrebno nekoliko dana pre nego što ona budu na raspolaganju svima, ali možete da ih očekujete već u sledećem update-u pomenutih aplikacija na Play Store-u.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: