BIZIT 2022

Google+ usporio zbog ogromne potražnje

PCPress.rs ImageZanimanje za Google-ovu novu društvenu mrežu nadmašilo je ne samo očekivanja kompanije, već i njenu sposobnost da se izbori s tolikom potražnjom. Google+ više ne prima nove korisnike, čak ni one koji su dobili pozivnicu. Potpredsednik servisa je kasno u sredu uveče izjavio kako je kompanija preplavljena ponudama i da mora privremeno prestati da prima nove korisnike. „Potražnja je luda. Moramo pažljivo i kontrolisano da nastavimo. Hvala svima na zanimanju!“, pisalo je u izjavi.

Google+ je u probnoj fazi. Ushićeni smo što je toliko ljudi zainteresovano za novi pristup“, izjavila je PR Google-a i dodala da je cilj probe da se vidi tačno kako servis funkcioniše izvan kruga kompanije. Međutim, nije mogla da kaže kad će servis biti javno lansiran.

Inače, posle meseci šuškanja kako Google priprema novu društvenu mrežu koja će sahraniti Facebook, trenutno najveću mrežu s petsto miliona korisnika, novi servis nije odmah postao dostupan svima. Umesto toga je mala grupa ljudi, uključujući novinare, dobila pozive da isproba Google+ i pozove još petnaestoro da im se pridruži.

Pročitajte i:  Google tuži Sonos zbog pametnih zvučnika i tehnologije glasovne kontrole

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,