ERP 2024

Google vam olakšava testiranje budućih funkcija

Test verzije Chrome-a ponekad sadrže eksperimentalne funkcije, ali gotovo da to ne biste znali kada često morate da omogućite nejasne zastavice za podešavanje da biste ih koristili. Međutim, uskoro bi sve moglo biti mnogo lakše. Ghacks je saznalo da Chrome Canary 89 uključuje funkciju Chrome Labs koja nudi brzi pristup eksperimentalnim funkcijama. Ako želite da pristupite listi za čitanje ili pretrazi kartica, potrebno je samo da kliknete na ikonu čaše, prebacite eksperiment iz padajućeg menija i ponovo pokrenete pregledač.

chrome omogućava lakše testiranje novih funkcija

Konkurencija tera Chrome na ozbiljan napredak

Trenutno morate da omogućite Chrome Labs kroz sopstvenu zastavicu (posetite „chrome: // flags /“ u traci za adresu i potražite „Chrome Labs“). Nije sigurno da li će ovo biti ograničeno na Canary 89 verziji, ili će vremenom dostići svoj pun potencijal.

Ovo nije potpuno nov koncept. Firefox i Vivaldi imaju svoje stranice eksperimenata. Velika baza fanova Chrome-a bi lako mogla da učini Labs široko korišćenom funkcijom. Ako ništa drugo, možda će vam dati bolji razlog da isprobate eksperimentalne verzije Chrome-a – lako ćete saznati na kojim dodacima Google radi trenutno. Izgleda da je skorašnji napredak i ozbiljan pomak u razvoju Microsoftovog pretraživača Edge naterao autore Chrome-a da mu se posvete ozbiljno i ponovo ga učine neprikosnovenim u oblasti internet pretraživanja.

Pročitajte i:  Android malver u lažnom Google Chrome ažuriranju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,