BIZIT plus

Google više ne zahteva obaveznu vakcinaciju zaposlenih

Google više ne zahteva od svojih zaposlenih u SAD-u da budu vakcinisani protiv COVID-19. Međutim, i dalje je na snazi politika koja zahteva da se zaposleni vakcinišu kako bi se vratili u kancelariju.

Google više ne zahteva obaveznu vakcinaciju zaposlenih

U Google kancelarije mogu da uđu samo vakcinisani

Google-ova originalna politika vakcinacije koja je objavljena prošlog jula ostaje na snazi, a koja zahteva vakcinaciju protiv COVID-19 ili odobreni smeštaj za svakoga ko pristupa njegovim kancelarijama. Pored toga, samo zaposleni u Google-ovim objektima u okrugu Santa Klara moraće da nose maske u kancelariji. Takođe, Google ukida politiku koja je zahtevala da svako ko ulazi u njegov objekat, čak i vakcinisani zaposleni, ima negativan molekularni test na COVID-19.

Međutim, nevakcinisani zaposleni kojima je odobreno da uđu u kancelarije i dalje će morati da prate dodatne protokole, uključujući testiranje i nošenje maske. Kompanija je u decembru saopštila da će sačekati 2022. kako bi utvrdila svoje planove za povratak u kancelariju. Google je već izneo planove za hibridnu radnu nedelju gde će očekivati da većina zaposlenih bude u kancelariji tri dana u nedelji.

Pročitajte i:  Reddit i ugovor o obuci AI za prodaju sadržaja

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: