BIZIT plus

Apple ukida nošenje maski u većini US prodavnica

Većina Apple prodavnica u SAD-u više neće zahtevati od kupaca da nose maske. Apple je navodno obavestio zaposlene o promenama u zahtevima za maske tokom nedelje, a takođe je ažurirao svoju web stranicu kako bi zabeležio pravila svake prodavnice.

Apple ukida nošenje maski u većini US prodavnica

Zaposleni u Apple prodavnicama nastaviće da nose maske

Postoji nekoliko lokacija koje još uvek zahtevaju maske, posebno one u oblastima gde strože smernice ostaju na snazi. Međutim, Apple je promenio pravila za prodavnice na lokacijama koje su već ukinule svoje propise za nošenje maski, uključujući Kanzas, Severnu Karolinu i Ohajo. Većina lokacija u Njujorku više ne zahteva od kupaca da nose maske, sve dok su u potpunosti vakcinisani. Uprkos tome, Apple preporučuje nošenje maski i pružiće ih kupcima koji ih zatraže. Zaposleni u prodavnicama će takođe nastaviti da ih nose.

Apple je prvi put ukinuo svoje zahteve za maskom u SAD u novembru 2021., ali ih je vratio u decembru nakon ponovnog porasta slučajeva COVID-19 širom zemlje. Na osnovu podataka Džonsa Hopkinsa, SAD sada prijavljuju manje od 100.000 slučajeva dnevno, što je pad sa rekordnih 1,36 miliona slučajeva u jednom danu u januaru. Nekoliko država je počelo da ukida svoje zahteve za maskama, a promene u Apple-ovim pravilima samo odražavaju promenu u lokalnim propisima.

Pročitajte i:  Apple radi na razvoju "tanjeg" iPhone-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,