Google zvanično predstavio Pixel Fold

Nakon meseci glasina i curenja informacija, Google je potvrdio lansiranje Pixel Fold-a. Po prvi put je pokazao uređaj u video snimku objavljenom na Twitter-u i YouTube-u. Očekuje se da će kompanija otkriti Pixel Fold na Google I/O sledeće nedelje.

PCPress.rs Image

Cena Pixel Fold-a se kreće od 1.700 dolara

Google-ov prvi sklopivi telefon ima vertikalnu šarku koja se otvara i otkriva ekran sličan tabletu, na sličan način kao i Samsung Galaxy Fold uređaji. Kada je Pixel Fold zatvoren, možete da koristite manji ekran osetljiv na dodir koji se nalazi na jednoj strani spoljašnjosti. Na zadnjoj strani se nalazi niz kamera.

Izveštaji sugerišu da će cena Pixel Fold-a početi od 1.700 dolara i da bi mogao biti dostupan već sledećeg meseca. Rečeno je da radi na Google-ovom Tensor G2 čipsetu, istom onom koji se nalazi u Pixel 7 uređajima. Spoljašnji ekran je navodno veličine 5,8 inča, a unutrašnji ekran 7,6 inča. Što se tiče trajanja baterije, glasine sugerišu da će Pixel Fold raditi do 24 sata na osnovu redovnog korišćenja i do 72 sata sa omogućenim režimom ekstremne uštede baterije.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,