Google i Play Store prave liste pomoću generativne AI

Google čini generativne alate za veštačku inteligenciju dostupnim programerima u Play Store u pokušaju da im olakša da naprave svoje liste aplikacija. To je jedna od para funkcija koje pokreće veštačka inteligencija koje je Google najavio za svoju prodavnicu Android aplikacija na svojoj I/O konferenciji za programere danas, zajedno sa novom funkcijom sažetka pregleda koja će koristiti AI za sumiranje recenzija aplikacija. Ostale funkcije uključuju funkciju mašinskog prevođenja za liste i nove opcije za promovisanje aplikacija.

PCPress.rs Image

Gigant za pretragu karakteriše generativni AI alat kao eksperimentalnu funkciju koja je dizajnirana da olakša sastavljanje liste. „Samo otvorite naš pomoćnik za veštačku inteligenciju, unesite nekoliko upita kao što su publika i ključna tema i on će generisati nacrt koji možete da izmenite, odbacite ili koristite“, piše na njegovom blogu. Google kaže da je ova funkcija dostupna „od danas“ za engleski tekst.

Verovatno se nada da će programeri koristiti ovaj alat zajedno sa ljudskim autorima tekstova i urednicima, ali kao i kod sličnih generativnih AI funkcija, postoji rizik da će to samo dovesti do povećanja teksta niskog kvaliteta.

Pročitajte i:  Banka Engleske: AI neće dovesti do gubitka posla

Generativna AI će se takođe koristiti u tandemu sa recenzijama korisnika kao deo druge eksperimentalne funkcije. Ideja je da se AI može koristiti za sumiranje stotina ili hiljada recenzija koje su korisnici možda poslali za određenu aplikaciju, pomažući potencijalnim preuzimačima da na prvi pogled vide kakav bi konsenzus o tome mogao biti. Ova funkcija će u početku biti dostupna na engleskom, ali Google planira da je proširi kasnije ove godine.

Iako se ova funkcija za sada čini ograničenog obima, nije teško zamisliti da će Google na kraju predstaviti nešto slično u svojim drugim uslugama koje nude recenzije korisnika kao što su Google mape. Najava nudi zanimljiv nagoveštaj o tome kako Google misli da bi generativna veštačka inteligencija mogla da se koristi u širokoj liniji usluga.

Pored veštačke inteligencije, Google takođe ističe niz drugih funkcija za programere Play Store u pokušaju da im olakša da navedu i promovišu svoje aplikacije. Postoji funkcija koju pokreće Google prevodilac koja olakšava pravljenje unosa na 10 različitih jezika, pojednostavljen proces za dizajniranje unosa koji prikazuju različit sadržaj u zavisnosti od toga ko ih gleda, i nove površine za prikazivanje aplikacija iz Play Store.

Pročitajte i:  Midjourney i navodno prikupljanje podataka 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

One thought on “Google i Play Store prave liste pomoću generativne AI

Comments are closed.