ERP 2024

Google zvanično predstavlja Digital Wellbeing screen time vidžet

Svi to radimo, skrolujemo po ekranu telefona do beskonačnosti.

PCPress.rs Image

Lak pristup podacima o tome koliko vremena trošite na telefonu

Ponekad bi bilo lepo da brzo i lako vidite koliko dugo koristite telefon određenog dana, umesto da morate da idete u podešavanja da biste videli te podatke. Google to zna i sada kompanija uvodi Digital Wellbeing screen time

vidžet koji možete da dodate na početni ekran svog telefona. Digital Wellbeing screen time vidžet vam omogućava lak pristup podacima o tome koliko vremena trošite na telefonu i sve to na početnom ekranu. U konfiguraciji 2×1, vidžet prikazuje samo vaše ukupno vreme ispred ekrana. Ali ako se odlučite za veću veličinu, ona takođe pokazuje vreme koje ste proveli na prve tri aplikacije. Takođe je vredno napomenuti da vidžet podržava Android 12 engine zasnovan na pozadinama i menja boje na osnovu vaše trenutne pozadine, uključujući i gde se tačno nalazi na početnom ekranu. Štaviše, podržava i tamne i svetle teme. Dodirom na vidžet otvoriće se Digital Wellbeing, gde možete da pristupite opcijama kao što su:

  • Dnevni tajmeri ​​za vaše aplikacije
  • Režim fokusa, koji pauzira ometajuće aplikacije u određeno vreme
  • Režim za spavanje, koji utišava vaš uređaj i menja ekran u crno-beli pre spavanja
Pročitajte i:  Google koristi AI za predviđanje poplava

Već duže vreme znamo da je Google razvijao ovaj vidžet i lepo je videti ga kako se pokreće. Iako može biti korisna alatka za kontrolu upotrebe pametnog telefona, to je takođe samo zanimljiva metrika na koju treba obratiti pažnju – posebno ako vodite računa o bateriji. Google je radio na nekim drugim sjajnim vidžetima od pojave Androida 12 kao što su novi Gmail vidžet, YouTube, Drive i još mnogo toga, a imamo čak i druge poput novog vidžeta „At A Glance“.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,