BIZIT plus

Gorilla Glass 6 na ekranu pametnog telefona izdržava i 15 padova sa metar visine

Dobra vest za one koji su nespretni sa svojim telefonima je da je Gorilla Glass 6 tu, te da je dizajniran tako da bude još izdržljiviji od svog prethodnika koji je do korisnika stigao još pre dve godine.

Prednost nove Gorilla verzije je u tome što može da podnese padove sa većih visina, te, što je još važnije kada su korisnici u pitanju, višestruke padove. Materijal je u laboratorijskim uslovima ostajao neoštećen nakon 15 padova sa visine od jednog metra, što ga čini dva puta boljim od varijante Gorilla Glass 5. U okviru istih uslova konkurentski materijali nisu preživeli ni prvi pad. Pored izdržljivosti, kompanija Corning – koja stoji iza ovog materijala, se pobrinula i o tome da materijal izgleda drugačije, te razvila načine za štampanje motiva na staklu, a tako da to ne utiče na izdržljivost.

Budući da je na novijim modelima pametnih telefona i zadnja strana sve češće od stakla, proizvođači se okreću Gorilla Glass materijalu, a kada su u pitanju obe strane uređaja, pa oko 85% površine uređaja biva pokriveno ovim materijalom, što bi ga, da je u pitanju obično staklo, učinilo prilično osetljivim.

Pročitajte i:  Svi Motorola telefoni u 2024. godini imaće Corning Gorilla Glass

Izvor: Tech Crunch

Facebook komentari: