Računari i Galaksija

Gorski Hotel & Spa: Leto po svačijoj meri

Ovo nije samo još jedan tipski naslov. Iako obećanja da je nešto po meri većine ili svih često ne deluju baš realno, uverili smo se da je Gorski Hotel & Spa mesto na kom leti može da se organizuje idealan odmor za svaku grupu i za najrazličitije senzibilitete.

PCPress.rs Image

Nacionalni park Kopaonik je jedna od najdragocenijih oaza zdravlja koju imamo u našoj zemlji. S većim brojem zaštićenih prirodnih celina, večnim zelenilom četinara i raznolikim autohtonim vrstama, Kopaonik je planina nepreglednih mogućnosti za uživanje u prirodi koji nam je svima potreban. Od kopaoničke ljubičice, preko vrganja do surog orla i sivog sokola, postoje čuda prirode koje retko gde drugde možete da pronađete. Tako je Kopaonik dom i najvišem vodopadu u Srbiji. Ovu činjenicu malo ko zna, a vodopad Jelovarnik je sa svim svojim sedamdeset i jednim metrom sasvim dovoljan razlog da odvojite vreme i odete na izlet, sve i da nema ostalih lepota koje ga okružuju.

PCPress.rs Image

Za Semeteško jezero i njegovu jedinstvenost zbog prirodnih plutajućih ostrva obraslih u gusto rastinje sigurno ste čuli. Još jedno čudo prirode koje imate priliku da vidite samo ako posetite Kopaonik. Zvuk prirode, mir koji voda pruža i blagotvorno dejstvo nepreglednog zelenila odmoriće vas od svakodnevice bolje nego bilo koji sadržaj u elektronskim medijima, a snaga osećaja da gledate u prirodna bogatstva koja su veoma retka probudiće vam čula koja su pomalo zapostavljena zbog gradskog tempa. Da bi vam sve bilo što ugodnije i da biste iskusili pravu planinsku avanturu, u hotelu Gorski su u svoju ponudu uvrstili džip ture do spomenutih lokaliteta. Dakle, celokupna organizacija je obezbeđena, kao i stručni vodiči, a vi treba samo da izaberete datum koji vam najviše odgovara.

Mir ili adrenalin

Ako ste tip koji voli više adrenalina, ili ste već bili na spomenutim izletima, na raspolaganju vam je pregršt sadržaja. Off road vožnja safari vozilima dobro će vas prodrmati, pružiti pravi osećaj slobode i približiti divljoj prirodi. Ovo je omiljeno iskustvo kako pojedinaca, tako i porodica s decom koja na poseban način doživljavaju planinsku safari avanturu i prepričavaju je danima. Tu su i kvadovi koji su postali gotovo neizostavan deo boravka na Kopaoniku svakoga ko je u potrazi za uzbuđenjem. Ukoliko ste dovoljno samouvereni, možete pronaći svoje skrovište i istražiti predele Kopaonika koji su udaljeni od pogleda i urbanizacije. Paketi hotela Gorski, osim safari i kvad avantura, obezbeđuju i korišćenje zabavnih sadržaja Avantura parka, koji uključuju bob na šinama, zip line i vožnju žičarom do Pančićevog vrha. Ako vam je srce već zakucalo brže, onda je ovo vaša doza idealnog letnjeg odmora na planini i znate gde je možete pronaći.

PCPress.rs Image

Ukoliko je pak vaša potreba porodični odmor i želite da deci priuštite iskustva koja su malo drugačija od onih koja stiču tokom odrastanja u gradu, obradovaće vas činjenica da možete izabrati porodični paket, ali i da u gotovo svim ostalim paketima imate uključen izviđački kamp za decu. Da, izviđački kampovi i dalje postoje i pružiće deci nezaboravne uspomene. Dok se igraju, borave u prirodi i druže, učiće nove veštine, poput vezivanja čvorova, streličarstva, radiće na orijentacionim veštinama i učiti kako da upale logorsku vatru. Ako ste ikada bili deo izviđačkog kampa ili slušali o iskustvima drugara, znate da će vam deca biti zahvalna za ovo iskustvo i da će im ono pružiti nezamenljive uspomene. Gorski Hotel & Spa takođe organizuje porodično okupljanje – Gorski Family Snack kada priprema ukusne zalogaje za sve članove porodice i pruža vam vreme za bezbrižno i kvalitetno druženje.

PCPress.rs Image

U toku karantina i smanjenog kretanja mnogi od nas počeli su da se bave jogom i različitim oblicima fitnesa kako bi ostali u formi i održavali zdrav balans. Znamo koliko je važno imati kontinuitet, ali i koliko prija kada stan ili sportsku dvoranu zamenite prirodom. Pozdrav Suncu svakako ima više smisla kada ga zaista pozdravljate dok vas ono obasjava. Duboko disanje će uneti još više harmonije ako udišete najčistiji vazduh. Telo će se radovati i svaki pokret biće blagotvorniji ukoliko ga radite na svežem vazduhu, u pozitivnom društvu, okruženi šumom i vođeni profesionalcima.

Zato ćete moći da izaberete da li želite u toku svog boravka u hotelu Gorski da idete na čas joge u prirodi, čas fitnesa u prirodi, ili da se pokrenete uz akva‑aerobik u otvorenom bazenu s toplom vodom. Možda ćete želeti i sva tri iskustva nakon kojih ćete definitivno početi češće da vežbate u prirodi. Znaćete da ste uradili nešto dobro za svoje telo, duh i celokupno zdravlje i taj osećaj ništa neće moći da zameni.

Odmor kao… odmor

Ukoliko ste od onih koji se ni u jednoj dosadašnjoj aktivnosti nisu pronašli, i potreban vam je odmor u toku kog ćete dopustiti sebi da leškarite i da vam ugađaju, reći ćemo vam da se spa centar hotela Gorski prostire na više od 1000 kvadratnih metara. Da je voda u spoljnom bazenu konstantne temperature od 35 stepeni. Da se u njega ulazi direktno iz unutrašnjeg bazena, i da je pogled nestvaran. Privatnost, toplota i zelenilo odmaraće vas dok plivate ili jednostavno uživate sunčajući se uz ivicu bazena. Posebna relaks zona osmišljena je za sve nas koji svakodnevno provodimo po nekoliko sati u saobraćaju, za kompjuterima i pod stresom.

PCPress.rs Image

Svet sauna, tepidarijumi, staza doživljaja… Sve što spa centar treba da ima čeka vas u Gorskom. Masaže i tretmani lica i tela su iskustvo koje će vas dovesti u stanje blaženstva. Raznolika ponuda osmišljena da odgovori na svačije potrebe i prilagodi se različitim senzibilitetima, uz vrhunske terapeute i preparate idealna je prilika da razmazite sebe.

Vrlo je važno da znate da se u spa centru, kao i u celom hotelu, sve mere neophodne za očuvanje zdravlja poštuju veoma striktno. Provetravanje, dezinfekcija, zakazivanje termina, sve funkcioniše besprekorno i organizovano je tako da vam ne uskrati užitak, a pruži bezbednost. Ako se odlučite da velnes spojite s prirodom, upravo takav paket uključuje specijalne spa masaže, lagane pešačke ture, čas jahanja, jogu, fitnes i akva‑aerobik u prirodi.

PCPress.rs Image

Za poslovna okupljanja

Jedna kategorija putovanja je još ostala, i tada ćemo vas uveriti da je u Gorskom moguće leto po meri svih. Zaboravili ste na poslovna okupljanja? Odnedavno dozvoljena, stručna i poslovna okupljanja su nam možda falila jednako kao i individualna. Konačno možemo da se sastanemo s timom, partnerima, kolegama. Da se družimo, obnovimo znanja, ispratimo trendove i započnemo novu fazu poslovanja. Boljeg mesta od Kopaonika nema, a na Kopaoniku nema boljeg kongresnog centra, soba i usluge nego u hotelu Gorski.

Zato je, ukoliko se pitate gde biste mogli da organizujete svoje poslovno okupljanje, odgovor vrlo jednostavan. Gorski Hotel & Spa ima nov, tehnički savršeno opremljen kongresni centar. Sobe o kojima se priča u poslednje dve godine svuda zbog izuzetne prostranosti, udobnosti i estetike. Hranu koja kvalitetom i raznolikošću prevazilazi očekivanja. I biznis pakete koji uključuju celokupnu organizaciju, team building igre u prirodi, tehničku i logističku podršku… sve što vam je neophodno za besprekoran korporativni događaj.

PCPress.rs Image

Bilo da ste željni aktivnog odmora uz izlete, porodičnog odmora uz animaciju za decu, velnes hedonizma, poslovnog okupljanja ili ste adrenalinski zavisnik, na Kopaoniku možete da radite sve jer vam je Gorski Hotel & Spa to omogućio.

Izaberite svoju dozu idealnog planinskog odmora. Vidimo se na Kopaoniku!

Korisna adresa: gorskihotel.com

Autor: Stojana Kevrešan

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,