Konvereks – micro data centar 6U

Kada se pomene data centar, većina pomisli na odvojene prostorije s rek-ormanima za smeštaj servera i mrežne opreme, velikim sistemima za napajanje i hlađenje i posebnim sigurnosnim sistemom za ulazak. Ali, da li ste znali da možete da imate kompletan data centar unutar jednog reka i to visine samo 6U?

PCPress.rs Image

Konvereks ima univerzalno i vrlo fleksibilno rešenje za micro data centar, u kom je sve komponente moguće prilagoditi zahtevima korisnika. Predstavljamo vam njegove komponente koje sve mogu da se smeste u jedan rack.

NetShelter WX 6U nazidno kućište

Kućište štiti opremu od prašine, poplave, fizičkog oštećenja opreme, kao i nedozvoljenog pristupa podacima.

Neprekidno napajanje – APC Smart UPS uređaja

Zbog važnosti opreme, ugrađuje se UPS uređaj line interactive tehnologije, koji štiti opremu od poremećaja napona i frekvencije. Pored toga, u slučaju nestanka napajanja, preko invertora, jednosmerna struja uskladištena u baterijama pretvara se u naizmeničnu stabilnog napona i frekvencije. Time se sprečava oštećenje opreme i gubitak podataka.

Ugrađeni UPS uređaj je širine samo 1U, snage 1500 VA, tako da se značajno štedi na prostoru unutar rek-ormana i ostavlja se prostora za drugu opremu. Ukoliko je potrebno povećati autonomiju, dodaje se eksterni baterijski kabinet sa Li-Ion baterijama, zbog uštede u prostoru.

Pročitajte i:  Važna uloga serverskog rack ormara u modernoj IT infrastrukturi

Komunikacija korisnika sa UPS uređajem ostvaruje se preko SmartSlot-a i USB porta, a opciono se mogu dodati mrežna ili relejna kartica.

Sistem za nadzor NetBotz750

NetBotz rek-monitor 750 omogućava integrisano rešenje za nadzor, preko:

  • NetBotz kamere montirane na samo kućište ormana, koje detektuje i snima pokrete,
  • senzora za temperaturu i vlažnost vazduha, koji mere parametre sredine i prijavljuju alarm ukoliko parametri nisu u dozvoljenim nivoima i
  • brave za kontrolu pristupa rek-ormanu.

Sistem za hlađenje

Oprema koja se nalazi unutar rek-ormana stvara toplotu, a idealna temperatura za rad opreme je 20°C – 25°C, tako da je neophodan sistem za hlađenje. Sistem hlađenja 6U nazidnog kućišta su ventilatori, koji se nalaze u zadnjim vratima rek-ormana i izbacuju topao vazduh u prostoriju. Pored toga, poželjno je da sama prostorija ima klima-uređaj, ukoliko je manje površine ili nema prirodan način ventilacije.

PDU letva

PDU letva služi za distribuciju besprekidnog napajanja IT opreme unutar rek-ormana. PDU letva može biti upravljiva sa očitavanjem utroška električne energije.

PCPress.rs Image

Server

Proizvođač i vrsta servera, koji se ugrađuje u micro data centar, zavise od želje i potreba korisnika. Bitno je da bude server koji može da se smesti u rek i poželjno je da bude 1U širine. Naše rešenje je bilo s Dell PowerEdge mašinom s dva virtuelna servera i VPN pristupom, kako bi bio omogućen pristup podacima s bilo koje lokacije.

Pročitajte i:  Pridružite se nagrađivanom partnerskom programu kompanije Vertiv!

Mrežna oprema

Unutar kućišta montirana je sva potrebna mrežna oprema, kao što su svičevi i ruter.

EcoStruxure softver

Ecostruxure softver služi za daljinski nadzor celokupne opreme koja se nalazi unutar micro data centra. Preko mrežnih kartica i senzora, prikupljaju se podaci o stanju opreme, kao i o parametrima sredine (temperatura, vlažnost vazduha, detekcija dima ili vode), koji se analiziraju i ukoliko ima potrebe daje se predlog za servisnu intervenciju.

PCPress.rs Image

Micro data centar 6U savršeno odgovara svim kancelarijama, trgovinskim radnjama, tržnim centrima, doktorskim ordinacijama, skladištima i omogućava da se:

  • smanje prekidi u radu i uticaj na poslovanje zahvaljujući visokodostupnom, izdržljivom IT rešenju,
  • umanji složenost rada na lokaciji, testiranja ili pokretanja zahvaljujući već integrisanom rešenju,
  • pojednostave konfigurisanje i programiranje sistema i
  • minimalizuju složenost porudžbina i vreme isporuke za brzo instaliranje.

Kontaktirajte nas da napravimo rešenje koje će potpuno odgovarati vašim potrebama.

Konvereks doo Beograd

Batutova 7/I

011/2414-797

Kontakt: office@konvereks.rswww.konvereks.rs

Autor: Nataša Kovačević

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,