BIZIT plus

Gradi se prvi pametan grad u Koreji – oprema ga Samsung Electronics

Samsung Electronics opremaće pametne kuće u Eco Delta City-ju,  pametnom gradu koji će do 2023. godine biti izgrađen u Busanu (Koreja). Grad će biti izgrađen na 11.8 kvadratnih metara i brojaće 30.000 kuća.

PCPress.rs Image

Šta će sadržati pametni domovi u pametnom selu?

Prvi probni kompleks Eco Delta City-ja zove se “Smart Village”. Smart Village će sadržati inovativne tehnologije iz oblasti zdravlja, robotskih rešenja, očuvanja životne sredine, data i usluga voda. Samsung Electronics opremiće pametne domove proizvodima kao što su: porodični frižideri, mašine za pranje veša, sušilice, klima uređji, mašine za pranje sudova, QLED TV i slično. Gedžeti će sadržati Samsungovu aplikaciju “SmartThings”, koja služi za kontrolu uređaja i nudi opcije gašenja i paljenja svetala i podešavanje grejanja putem mobilnog telefona.

Pored gedžeta, Samsung je pametnom gradu namenio usluge koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana. Putem posebnih monitora, biće moguće pratiti informacije vezane za kvalitet vazduha, a obezbeđeni su i uređaji za ventilaciju i prečišćavanje vazduha. Frižider će imati opciju predlaganja recepata koji su u skladu sa hranom koja se može nabaviti na lokalnim farmama.

Pročitajte i:  Stižu Samsung prstenovi

Izvor: businesskorea

 

 

Facebook komentari: