BIZIT plus

GTA VI će za glavnog lika imati ženu

Grand Theft Auto VI možda odražava evoluirajuće društvene stavove koliko i igranje igre. Rockstar-ova buduća igra otvorenog sveta biće i prva igra koja ima ženu kao glavnu protagonistkinju. Latinoamerička žena će navodno biti deo dueta inspirisanog Boni i Klajdom u srcu priče. Programeri takođe pokušavaju da poljuljaju reputaciju iz prošlosti za transfobiju i neće se šaliti na račun marginalizovanih grupa.

PCPress.rs Image

Vraćanje na mapu Majamija

Rockstar-ov pokušaj da izbegne vreme krize takođe utiče na obim i datum objavljivanja igre. GTA VI je navodno trebalo da pokrije velike delove Severne i Južne Amerike, ali je vraćen na izmišljenu verziju oblasti Majamija (verovatno Vice City). I dok finansijski analitičari predviđaju izdavanje negde između aprila 2023. i marta 2024. godine, drugi pričaju da smo od izlaska igre daleko još minimum 2 godine.

Bar ima dovoljno prostora za finansijsku disanje. GTA V i GTA Online već godinama uživaju u uspehu. GTA V je napustio listu godišnjih bestselera NPD grupe u 2020. godini, i to zato što je NPD prestao da prati digitalnu prodaju od Rockstar-ove matične kompanije Take-Two. GTAO je, u međuvremenu, bio dovoljno popularan da je Rockstar ove godine pokrenuo uslugu pretplate na GTA+ kako bi profitirao od najvećih obožavatelja igre. GTA VI će možda stići više od decenije nakon svog prethodnika, ali njegovi kreatori neće mnogo patiti od dugog čekanja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: