BIZIT plus

PlayStation 5 dobija podršku za 1440p rezoluciju

PlayStation 5 od sada podržava 1440p rezoluciju, barem za igrače koji imaju pristup njegovom beta softveru. Iako je konzola od početka podržavala 1080p i 4K izlaz, podrška za 1440p je i dalje veoma tražena funkcija od strane igrača koji koriste monitore umesto televizora. Na kraju krajeva, pruža sredinu između pune HD i 4K rezolucije i popularan je izbor za igrače koji takođe igraju na svojim računarima. Testeri koji dobiju najnoviji beta softver za PS5 sada će videti opciju HDMI video izlaza od 1440p kao dodatnu vizuelnu postavku kada koriste konzolu sa kompatibilnim monitorom.

playstation

Za sada samo beta testeri mogu da probaju 1440p

Očigledno, oni mogu da uživaju u svim prednostima 1440p renderovanja ako igra koju igraju podržava rezoluciju. Ali ako igraju igru koja podržava 4K, takođe bi mogli imati koristi od ove funkcije, jer opcija smanjuje uzorkovanje vizuelnih prikaza za izlaz od 1440p i to dovodi do oštrijih slika. Međutim, promenljiva brzina osvežavanja (VRR), koja je predstavljena za konzolu u aprilu, dostupna je samo za 1080p i 2160p. VRR daje ekranu mogućnost da sinhronizuje brzinu osvežavanja sa onom u igri radi lakšeg doživljaja, i nije sasvim jasno zašto nije dostupan za izlaz od 1440p.

Pročitajte i:  Kako deinstalirati igru na PlayStation 5

Pored podrške za 1440p, najnoviji beta softver takođe daje korisnicima način da kreiraju liste igrica u svojoj biblioteci igara kako bi mogli bolje da organizuju sve naslove koje poseduju. Igrači mogu kreirati do 15 spiskova igara sa po 100 igara. Njihove aktivnosti koje su u toku sada će biti vidljive na vrhu centra za igre kada nastave igru. Osim toga, kada uđu u zabavu i član igra igru kojoj se može pridružiti, sada će dobiti upozorenje i zatim se pridružiti igri direktno iz tog obaveštenja. Soni je predstavio više eksperimentalnih funkcija sa novom beta verzijom i sve ih je naveo na zvaničnom PlayStation blogu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: