ERP 2024

Hakeri tvrde su ukrali 60 GB podataka sa Acer-ovog servera

Hakeri tvrde da su ukrali 60 GB podataka sa Acer-ovog servera u Indiji. Reč je o podacima kupaca, trgovaca i klijenata, a hakeri trenutno traže kupce. Upad u podatke se dogodio u Indiji, a kada je u pitanju Acer ovo je drugi upad hakera u njihov sistem u poslednjih sedam meseci. Prethodni upad Acer je preživeo u martu. Prilikom ovog upada hakerska grupa Revil je uzela rekordnih 50 miliona dolara otkupa podataka.

PCPress.rs Image

Veliki napad

Novi napad je navodno počinila grupa Desorden. Oči su uprte u ovu grupu otkada su njeni članovi počeli da se hvale na jednom forumu. Grupa je pustila video koji prikazuje ukradene datoteke i baze podataka, a kao dokaz da poseduju sve navedene informacije objavila je uzorak podataka od 10000 kupaca. Acer je potvrdio da je reč o njihovim podacima.

„Nedavno smo otkrili izolovani napad na naš lokalni sistem postprodajnih usluga u Indiji. Nakon otkrivanja, pokrenuli smo naše sigurnosne protokole i izvršili potpuno skeniranje naših sistema. Sve potencijalno pogođene korisnike ćemo obavestiti.“ – izjavio je Acer.

Pročitajte i:  Novi Acer monitori donose brže OLED ekrane

Acer će verovatno odbiti da plati za povrat podataka, jer se već nagađa da su podaci prodati trećoj strani. No, Acer sigurno počinje da gubi poverenje svojih korisnika.

Izvor: PCGAMER

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: