Hakovani FBI email serveri

FBI je potvrdio da su 13. novembra doživeli neovlašćeni upad na njihove email servere, kao i da su sa njih poslati lažni email-ovi. Ove spam poruke poslate su kao da izgledaju da ih šalje FBI, kao i Department of Homeland Security. Sadržaj poruka je bilo upozorenje da su primaoci napadnuti od strane sajber-bezbednosnog istraživača Vinny Troia, kao i sajber-kriminalne grupe The Dark Overlord.

fbi

Napad je otkrila neprofitna organizacija Spamhaus, koja je utvrdila da su napadači upotrebljavali legitimne FBI sisteme, koristeći email adrese preuzete iz American Registry for Internet Numbers (ARIN) baze. Lažni email-ovi su poslati na više od 100.000 adresa u najmanje dva navrata.

FBI je ovaj upad okarakterisao kao „situaciju u toku“ i nije podelio nikakve dodatne informacije. Zatražio je od primalaca ovih email-ova da ih prijave Internet Crime Complaint Center-u ili Cybersecurity and Infrastructure Security agenciji.

Za sada se ne zna ko bi mogao da stoji iza ovog napada. Microsoft, koji je nedavno iskusio upozorenje od sajber-napada, upozorio je da ruska hakerska grupa NOBELIUM, koja stoji iza Solar Winds sajber-napada, targetira američke provajdere koji nude cloud servise, pa je možda ona jedna od osumnjičenih grupa i za ovaj napad.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Izvor: Forbes

Facebook komentari: