Hakovani sistem alarmirao građane zbog napada zombija

Šta se dešava kad nestane struje? Obično se sedne oko sveće, odigra koja društvena igra i krene u borbu sa zombijima. To su mogli da zaključe svi stanovnici gradića Lejk Vort na Floridi nakon što su dobili na telefone zvanično upozorenje da je u toku napad zombija na grad.

Hakovani sistem alarmirao građane zbog napada zombija hakeri

Nestanak struje niko ne voli, naročito ako sa zamračenjem dolaze i hiljade zombija. Možemo samo da pretpostavimo kako su se osećali građani kad su dobili zvanično saopštenje vlade koje ih upozorava na dolazak nemrtvih. Svakako niko ne želi da dobije ovakvu poruku od strane zvaničnih organa, ma koliko ona bila neverovatna. To se zaista i dogodilo tokom nedavnog nestanka struje, a ovako je izgledalo zvanično saopštenje:

“Nestanak struje i upozorenje na zombije za građane Lejk Vorta i okoline. Trenutno ima mnogo manje od 7.380 ljudi uključenih u ekstremnu zombi aktivnost. Vreme normalizacije nepoznato.”

Pročitajte i:  Američka sajber agencija optužuje ruske hakere za napad na vladine mejlove   

U ovom slučaju autori nisu bili čelnici grada, već hakeri ljubitelji crnog zombi-humora. Za sada nepoznati počinioci su hakovali sistem uzbunjivanja grada dodajući u obaveštenja upozorenje o aktivnosti zombija. Čelnici su nakon “šale” izjavili da je 7880 građana dobilo poruku, a da je struja uspostavljena posle 27 minuta. Trenutno se sprovodi istraga u vezi pominjanja zombija. Oni su ipak morali da istaknu:

Moramo da istaknemo da Lejk Vort trenutno nema zombi aktivnost. Ovom prilikom se izvinjavamo građanima za grešku u sistemu.

Zombi napad detektovan i za vreme uragana Irma

Interesantno je da ovo nije prvi put da zombiji napadaju. Ova situacija je već viđena nekoliko puta jer su hakeri ubacili zombije u upozorenja za različite scenarije. Prvi put su primetili zombije tokom uragana Irma. Tada su obrisali više ovakvih poruka, ali im je očigledno upozorenje za nestašice struje promaklo. Iako su zombiji sad istrebljeni iz sistema, čelnici i dalje ne znaju kako je došlo do hakovanja poruka. Ali to ne znači da je sistem kompromitovan, kažu čelnici. Oni se nadaju da će sledeća poruka o zombijima biti tek u slučaju prave invazije nemrtvih.

Pročitajte i:  Roku pogođen drugim velikim napadom u 2024. 

Pored zombija, nedavno je mnogo više panike napravila poruka da je u toku nuklearni napad na Havajima. U tom slučaju je došlo do grube greške administratora koji je testirao sistem i kliknuo na pogrešno dugme. Ukoliko zaista naiđete na zombije, bar ćete imati o čemu da pišete na Facebooku, osim ako vas ne budu cenzurisali

Izvor: Palm Beach Post

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,