BIZIT plus

HBO Max gasi sopstvenu produkciju širom Evrope

Nakon odvajanja od AT&T-a, Warner Bros. Discovery je odlučio da smanji troškove za oko 3 milijarde dolara, tako što će ugasiti sopstvenu produkciju HBO Max servisa u mnogim evropskim državama. Na udaru su Danska, Švetska, Norveška, Finska, Centralna Evropa, Holandija i Turska. Ovo „rezanje troškova“ preživeće samo Španija i Francuska.

hbo max

Među „žrtvama“ će se naći i neke od veoma gledanih serija sa pomenutih područja, kao što su „Lust“ (Švedska) i „Kamikaze“ (Danska). Šta više, ovi naslovi će biti uklonjeni sa servisa, kao i veoma popularna mađarska drama „The Informant“, koja je dostupna na globalnom nivou. Neki drugi projekti, koji su u međuvremenu dogovoreni i započeti moći će da se nastave, ali neće biti ulaganja u nove.

Inače, streaming servisi u Evropi su poslednjih godina sve popularniji, prvenstveno zbog činjenice da su u tom periodu prošireni na nove regione. A lokalni sadržaji su u nekim državama dostigli i 30 procenata ukupne ponude. Međutim izgleda da je taj talas prošao. Netflix je u poslednjem periodu doživeo značajan pad pretplatnika, a izgleda da sličnu sudbinu predviđaju i u HBO Max-u, pa se unapred spremaju da limitiraju troškove. U svakom slučaju, izgleda da će evropske HBO Max pretplatnike uskoro sačekati znatno siromašnija količina lokalnih sadržaja, što će se možda negativno odraziti i na broj pretplatnika.

Pročitajte i:  Sve više korisnika: Spotify objavio rekordan rast

Izvor: Engadget

Facebook komentari: