ASUS Zenbook

HiPhi 1: Električno terensko vozilo koje će se povezivati sa pametnim gradovima

Oni koji žele da napreduju u okviru industrija koje su već razvijene, a poput one koja je u vezi sa električnim automobilima, moraju da iskoriste svaku moguću opciju kako bi zauzeli svoje mesto u trci. Upravo je tako nastao i model HiPhi 1 kompanije Human Horizons.

PCPress.rs Image

Radi se o luksuznom električnom terenskom vozilu koje bi čak i Model X kompanije Tesla moglo da učini svojim skromnim prethodnikom. Naime, ovaj model je prvi među vozilima ovog tipa koji ima 5G link preko kojeg će moći da se povezuje sa drugim vozilima, te pametnim gradovima, što znači da bi mogao da dobije konekciju nove generacije čak i pre pametnih telefona.

Vozilo sa šest sedišta ima i druge „trikove“, pa se, na primer, vrata otključavaju uz pomoć tehnologije za prepoznavanje lica, zadnja vrata funkcionišu dvostruko – kao velika koja se podižu vertikalno, te manja koja se otvaraju na tradicionalni način. U kabini se nalazi čak devet ekrana, a svetla su programirana tako da mogu da se prilagođavaju uslovima vožnje. Tu su i dva 268HP motora uz pomoć kojih se za 3,9 sekundi postiže brzina od oko 96 kilometara na sat, a vozilo po jednom punjenju može da pređe preko 640 kilometara. Pored toga tu je i Level 3 autonomne vožnje, što podrazumeva kontrolisane uslove u kojima se kreće neko autonomno vozilo.

Pročitajte i:  Intervju: umlaut - više od komunikacija

PCPress.rs Image

Human Horizons su ipak još uvek daleko od masovne proizvodnje, pa se očekuje da se model u rodnoj Kini pojavi do kraja 2021, a o ceni se još uvek ništa ne zna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,