HTC je zbog patentnih prava zaustavio prodaju telefona u Velikoj Britaniji

Zbog spora koji se vodi oko patentnih prava sa kompanijom Ipcom, HTC je privremeno prestao da prodaje svoje telefone u Velikoj Britaniji. Na njihovoj online prodavnici namenjenoj ovom tržištu, pored telefona stoji da su „out of stock“, uključujući i Exodus 1 blockchain telefon. Online prodavnice namenjene ostalim tržištima i dalje posluju normalno, a britanci mogu da ih za sada nabave samo preko Amazon UK sajta.

PCPress.rs Image

Spor o intelektualnom vlasništvu između HTC-a i kompanije Ipcom koja se bavi istraživanjem i razvojem, traje već godinama. Predmet spora je bežična tehnologija implementirana u telefone za komunikaciju u kolima. HTC se složio da će u Velikoj Britaniji prodavati telefone koji koriste neki drugi sistem bežične komunikacije, koji nije zasnovan na Ipcom-ovoj tehnologiji. Međutim, na osnovu testova sprovedenih tokom ove godine, Ipcom tvrdi da HTC to nije učinio i optužio je HTC da ne poštuju odluku britanskog suda.

Iz HTC-a je tim povodom dato saopštenje da oni intelektualnu svojinu shvataju veoma ozbiljno i da će proaktivno istražiti sve pritužbe. Upravo zbog toga je i odlučeno da se u Velikoj Britaniji privremeno sa HTC-ove zvanične Internet prodavnice povuku iz prodaje njihovi telefoni, dok se ne reši spor.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,