BIZIT plus

Hoće li roboti zameniti prostitutke?

PCPress.rs ImageNaučnici s univerziteta Viktorija na Novom Zelandu predviđaju da će do 2050. godine roboti smeniti prostitutke. Jedna od najvećih prednosti prostibota biće njihova čistoća. Prostibot dame (a verovatno i gospoda) biće napravljeni od vlakana otpornih na bakterije.

U svom radu „Roboti, muškarci i seks-turizam“, profesori Ijan Jiman i Mišel Mars usredsredili su se na to kako će 2050. godine izgledati kvart crvenih fenjera u Amsterdamu. Prostiboti će pre svega stati na kraj trafikingu prostitutki iz istočne Evrope i drugih delova sveta. A njihov androidni izgled će nuditi savršenu lepotu. Začudo, koliko god to nemoguće zvučalo, oni tvrde da će muškarci pored seksualnog zadovoljstva moći da ostvare emotivnu bliskost s izabranim prostibotom.

Gradski savet će određivati cene usluge. Još je nejasno hoće li se cene određivati u skladu s određenom građom, bojom kosom, rasom ili možda sočnim dijalektom. Novozelandski profesori tvrde da će svi korisnici usluga biti zadovoljni jer poseta kvartu crvenih fenjera ne podrazumeva samo seks, već avanturu, a nekad je avantura daleko važnija.

Pročitajte i:  Uvodnik: Dopisivanje s robotima

Izvor: CNET News

Facebook komentari: