BIZIT plus

HTC Facebook phone do kraja godine?

PCPress.rs ImageHTC navodno sarađuje s Facebook-om na smartfonu koji bi trebalo da se pojavi na tržištu najranije u trećem kvartalu ove godine. Kompanija HTC sarađivala je s Google-om na prvobitnom modelu Nexus One, ali onda se pretraživač okrenuo Samsungu za dalje modele Nexusa. HTC je ostavljen na cedilu i profit mu je opao za sedemdeset odsto samo u prvom kvartalu 2012. godine.

Ima smisla da HTC nađe novo uporište. Ako Samsung ima Nexus, a Apple iPhone, HTC može da krene potpuno drugim putem i napravi Facebook smartfon. Međutim ovo nije ni prvi put ni poslednji put da se spominje Facebook phone. U jednom izveštaju piše: „Novi smartfon zasnovan na Androidu iz HTC-a ima ekskluzivnu platformu za Facebook koja će integrisati sve funkcije dostupne na društvenoj mreži, navode izvori. HTC je već lansirao dva smartfona prilagođena Facebook-u: modele Salsa i Chacha.

Prošle godine se govorkalo o Facebook-ovom smartfonu Buffy ali te glasine su brzo zaboravljene. Facebook je više puta naveo kako ne namerava da napravi tematski uređaj i da neće dozvoliti nijednom proizvođaču telefona da svoj uređaj nazove Facebook phone. Uprkos tome, bilo je više pokušaja da se naprave upravo takvi uređaji. Ostaje da se vidi šta se zaista krije iza saradnje HTC-a i Facebook-a.

Pročitajte i:  Google će koristiti AI i satelitsko snimanje za uočavanje curenja metana

Izvor: CNET News

Facebook komentari: