Hogwarts Legacy konačno stigao i za Nintendo Switch

Posle niza odlaganja, Hogwarts Legacy je sada dostupan za Nintendo Switch konzolu. Čarobna igra je objavljena u februaru za PS5, Xbox Series X/S i PC, a verzije za PS4 i Xbox One su usledile u maju. Switch verzija se takođe očekivala tokom prve polovine godine. Međutim, pomereno je za jul i konačno, 14. novembar.

Hogwarts Legacy za Xbox One i PS4 se odlaže do 5. maja

Jedna od najprodavanijih igara u 2023. godini

Programeri Hogwarts Legacy-ja rekli su da je verzija za Switch odložena da bi se stvorilo „najbolje moguće iskustvo“ za igrače. Zastareli hardver Switch-a je takođe možda doprineo kašnjenju jer ovo nije prvi zastoj koji smo videli za izdavače trećih strana koji donose svoje igre na pomenutu konzolu.

Što se tiče igre, Hogwarts Legacy je, kao što verovatno znate, zasnovan na franšizi Hari Poter. Igra je prequel, smeštena više od sto godina pre nego što su Hari i drugari ušli u školu veštica i čarobnjaštva.

Kada igra počne, igrači mogu da biraju i prilagođavaju svoje likove, uključujući i kojoj Hogwarts kući da se pridruže. Nakon toga, igrači će naučiti da bacaju čini, kuvaju napitke i savladaju različite magične sposobnosti. Hogwarts Legacy je trenutno dostupan za 60 dolara u Nintendo Store-u.

Tu je i luksuzno izdanje sa paketom Dark Arts, koji sadrži kozmetički set Dark Arts i novu arenu za borbu. Hogwarts Legacy: Digital Deluxe Edition koštaće 70 dolara. Od svog objavljivanja, Hogwarts Legacy je prodat u milionima primeraka – što je čini jednom od najprodavanijih igara u 2023. godini do sada. Ali uprkos očiglednoj popularnosti na svim platformama, Hogwarts Legacy nije dobio nijednu nominaciju za ovogodišnje nagrade Games Awards.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: