HONOR lansirao Ultra Fusion tehnologiju fotografije sa četiri kamere

Globalni tehnološki brend HONOR lansirao je Ultra Fusion tehnologiju fotografije sa četiri kamere, implementiranoj na HONOR Magic3 seriji u Kini. Kao flegšip smart telefon sa najnovijom tehnologijom, serija HONOR Magic3 dobila je priznanje i od potrošača na kineskom tržištu. Tržišni udeo kompanije HONOR porastao je na 16,2%, čime je postignut neviđen oporavak koji je dostigao skoro najviši nivo u istoriji kompanije HONOR.

PCPress.rs Image

Redefinisanje standarda fotografije sa Ultra Fusion tehnologijom fotografije sa četiri kamere za postizanje punog fokusa prilikom HD snimanja

HONOR se udružio sa vodećim svetskim tehničarima za istraživanje i razvoj i ključnim stručnjacima u oblasti algoritama za snimanje kako bi obezbedio snažnu tehničku podršku sistemu za snimanje iz serije HONOR Magic3. Filozofija kompanije HONOR je snimiti trenutke koji odražavaju stvarnost, kao i da korisnicima obezbedi boju za njihovu inspiraciju. U svetlu toga, HONOR je posvećen unapređenju budućeg razvoja mobilnih telefona, uključujući unapređenje osnovnog kvaliteta slike i optimizaciju scenarija kako bi se obezbedilo jedinstveno iskustvo fotografisanja i snimanja. Platforma HONOR Image Engine i inovativna Ultra Fusion fotografija sa četiri kamere predstavljaju novo poglavlje kada je reč o fotografisanju i snimanju, omogućavajući korisnicima da izraze svoje emocije, misli, stavove i osećanja koristeći moć tehnologije.

Pročitajte i:  Počela prodaja HONOR Magic6 Lite telefona, vrhunske karakteristike po pristupačnim cenama

Fusion fotografija postala je rastući trend za sisteme za obradu slike na pametnim telefonima, budući da je prostor za poboljšanje hardvera za slikanje ograničen malim dimenzijama pametnih telefona. Uprkos tome što je tehnologija fuzije fotografija doživela veliki napredak, moć fuzije između više kamera i softverskog algoritma nije u potpunosti ostvarena. HONOR Ultra Fusion fotografija sa četiri kamere će to da reši.

Uz 1x zoom, HONOR Ultra Fusion fotografija sa četiri kamere spaja kameru u boji i jednobojnu kameru. U širokougaonom fokusnom opsegu, dolazi do fuzije glavne kamere u boji i ultraširokougaone kamere, dok se u telefoto fokusnom opsegu inteligentno koriste glavna kamera u boji i telefoto kamera, čime se postiže HD iskustvo snimanja.

Senzor kamere u boji i monohromatski senzor kamere AI Fusion

Za pametne telefone, veličina senzora kamere utiče na jasnoću slika. Kako pametni telefoni postaju sve tanji i lakši, izazovi koji uključuju veličinu senzora i debljinu telefona postaju sve teži za rešavanje. Kako bi se osiguralo da se kvalitet slike unapredi bez povećanja veličine senzora, serija HONOR Magic3 nudi rešenje fuzije između senzora boje i monohromatskog senzora, pri čemu senzor boje obezbeđuje poboljšanu ekspoziciju i žive boje, a monohromatski senzor visoke definicije pruža bolju teksturu i detalje.

Pročitajte i:  Nova Samsung Galaxy A serija ponovo pomera granice

PCPress.rs Image

Da bi se prevazišao problem usklađivanja dve fotografije dobijene pomoću dva senzora, serija HONOR Magic3 pruža AI rešenje za fuziju, obezbeđujući usklađivanje nivoa piksela uz ispravljanje paralakse sa dvostrukim sočivom i poboljšanje stope uspeha fuzije slike. Sa inteligentnom tehnologijom fuzije kompanije HONOR, jasnoća slike se povećava za 18%, a unos svetlosti za 13%, obezbeđujući zadivljujuće slike sa živopisnim detaljima za uživanje korisnika.

Glavna kamera u boji i ultraširokougaona fuzija kamere za jasnije snimke

Ultraširokougaoni objektiv postao je standardna karakteristika pametnih telefona. Koristeći ultraširokougaoni objektiv, broj snimljenih piksela se smanjuje, što često utiče na nivo prikazanih detalja. Poboljšavajući ukupni kvalitet slike, HONOR Magic3 i HONOR Magic3 Pro opremljeni su ultraširokougaonim objektivom od 13 MP, dok se Magic3 Pro+ može pohvaliti ultraširokougaonim objektivom kompanije HONOR najveće rezolucije od 64 MP.

Glavna kamera serije HONOR Magic3 radi sa ultraširokougaonim objektivom kako bi poboljšala kvalitet slike za širokougaone snimke. Algoritam fuzije ispunjava detalje srednjeg dela informacijama dobijenim od glavne kamere, povećavajući jasnoću centra slike do 80% i poboljšavajući kvalitet slike snimljen ultraširokougaonim objektivom. Da bi se izbegle nedoslednosti između centra i ivice slike nakon fuzije, serija HONOR Magic3 usvaja Smart Zone Smoothing tehnologiju kako bi se osigurale prirodne i jasne fotografije čak i nakon fuzije AI.

Pročitajte i:  Da li je Motorola g24 power idealan budžetni telefon?

Fuzija glavne kamere u boji i telefoto kamere za jasnije telefoto snimke

Snimanje slika kratkom do srednjom žižnom daljinom uobičajena je praksa pri snimanju portreta, međutim, mnogi pametni telefoni opremljeni su objektivom fiksne žižne daljine. Prilikom snimanja na kratkoj do srednjoj žižnoj daljini, fotoaparat mora da postigne neprekidno zumiranje slike kroz kropovanje i digitalni zum, što utiče na kvalitet slike.

Pružajući unapređeno iskustvo obezbeđujući slike visokog kvaliteta, HONOR Magic3 Pro i HONOR Magic3 Pro+ donose spoj glavne kamere u boji i telefoto kamere, optimizujući oštrinu slika snimljenih telefoto objektivom, koja može da pokrije žižnu daljinu između 54mm do 94mm i poveća jasnoću zumiranih slika do 180%.

HONOR Magic3 Pro i HONOR Magic3 Pro+ opremljeni su telefoto kamerom sa periskopom od 64 MP i podržavaju i optičku stabilizaciju slike (OIS) i elektronsku stabilizaciju slike (EIS). Zajedno sa spajanjem glavne kamere i telefoto kamere, serija HONOR Magic3 omogućava korisnicima da fotografišu i snimaju pejzaže i ljude uz visoki kvalitet, čak i na daljinu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,