Hosting022 na sopstvenom serveru

Host Media je potpuno promenila vizuelni identitet i obogatila svoju ponudu na sajtu www.hosting022.com. Nakon šest godina uspešnog poslovanja u industriji Web hosting‑a, hosting022 menja fokus svog poslovanja sa klasičnog deljenog cPanel hostinga na ponudu namenskih servera.

Svedoci smo naglog razvoja našeg IT tržišta i sve više ljudi upušta se samostalno u posao izrade Web sajtova i aplikacija. Ukoliko želite da zaradite od vašeg sajta, potrebno je da privučete više stotina hiljada posetilaca mesečno, što povlači potrebu za većim serverskim resursima, pa popularni shared hosting prestaje da bude prihvatljiva opcija.

Server i kontrolni panel

Dedicated, tj. namenski serveri su hosting servis koji podrazumeva iznajmljivanje kompletnog fizičkog servera, što znači da su svi serverski resursi samo vama na raspolaganju. Zbog velike konkurencije, dedicated serveri su pojeftinili i sada su sve prihvatljiviji hosting servis za veće sajtove. Već za 30‑50 evra mesečno možete imati kompletan dedicate server sa mnogo većim hardverskim resursima nego što to nude Virtuelni Privatni Serveri ili popularne Cloud platforme. Ta konkurencija dovela je i do snižavanja cena tehničke podrške i pronalaženja alternativnih rešenja za cPanel. Za pedesetak evra mesečno sada možete zakupiti server sa quad core procesorom, 8‑16 gigabajta RAM-a, 1‑2 terabajtnim hard-diskom ili 240 GB SSD-om, 100 mbps ili 1 gbps nemerenog Internet protoka.

Shared hosting provajderi uglavnom nude cPanel control panel svojim korisnicima. cPanel je dobar, lep, funkcionalan, ima i previše opcija koje nikada nećete koristiti. Kada korisnik odluči da pređe sa shared hosting‑a na dedicated server, često se dešava da je velika prepreka u tom prelasku cena kompletne usluge. cPanel licenca povećava troškove za 35 evra mesečno, za full managed tehničku podršku dodajte bar još 50‑100 evra mesečno, plus iznajmljivanje dedicated servera.

2015-01-19_0250cPanel jeste najzastupljeniji kontrol panel, ali nije jedini. Postoje razna jeftinija pa čak i besplatna rešenja. Hosting022 je prvi NOC partner iz Srbije sa WEBUZO i Centos Web Panel‑om. Ova firma potpuno besplatno instalira besplatan kontrol panel koji ima sve neophodne funkcije potrebne za upravljanje nad vašim serverom. Uz Webuzo ili CWP kontrol panel i besplatnu osnovnu tehničku podršku i vaš minimalan trud oko održavanja samog sajta, možete smanjiti troškove prelaska sa shared hosting‑a na dedicated server sa prosečnih 150 evra na svega tridesetak evra mesečno.

2015-01-19_0245

Webuzo control panel napravila je kompanija Softaculous LTD koja u svojoj osnovnoj ponudi ima već plug‑in prepoznatljiv svim korisnicima shared hosting‑a – one‑click installer SOFTACULOUS. Webuzo panel u sebi već ima integrisan Softaculous installer koji dosta olakšava rad sa instalacijama svih poznatih skripti, njihovim backup‑om ili nadogradnjom na noviju verziju. Izrađen je sa željom da troši manje serverskih resursa i bude jednostavan za upravljanje korisnicima koji se prvi put sreću sa dedicated serverima. Samim tim, na Webuzo panelu nećete naći gomilu opcija kao na cPanel‑u, ali s druge strane, Webuzo ima sve što vam je neophodno, pa čak i neka naprednija rešenja koja vam ne nude konkurentski paneli. Upravljenje Webuzo panelom toliko je jednostavno da početnik može samostalno u nekoliko klikova mišem da reinstalira Apache, pređe na Nginx, podešava mail server, instalira novi Webmail softver, proverava error logove, vrši globalna podešavanja PHP‑a, SQL‑a itd… Webuzo jeste one user control panel, ali vas ne ograničava u broju sajtova, domena i mail adresa koje ćete držati na tom serveru, već vas samo ograničava na to da jedan administrator ima pristup upravljanju i sadržaju servera.

2015-01-19_0251

Centos Web Panel je multi­user panel s mogućnošću kreiranja korisničkih i reseller naloga. Centos Web Panel nudi zanimljive administratorske funkcije koje ne postoje kod drugih panela, tako da ćete u CWP‑u zaboraviti na logovanje u shell konzolu. CWP kao dodatak nudi opciju instalacije Softaculous plug‑in‑a. Takođe jedna od zanimljivih opcija CWP panela jeste 1‑klik instalacija shoutcast audio‑striming plug‑in‑a koji vam omogućava pokretanje online radio‑stanice na istom serveru gde se nalaze i vaši sajtovi.

Zaključak za ova dva panela jeste da je Webuzo panel namenjen korisnicima koji se prvi put susreću sa upravljanjem dedicated serverom i žele da što lakše prođu period prilagođavanja i prelaska sa cPanel shared hosting‑a dok je CWP panel namenjen malo naprednijim korisnicima koji imaju više iskustva sa upravljanjem serverima i žele da uštede na plaćanju licence.

radio-show

Šta nudi Hosting022

Hosting022 se bavi pružanjem hosting usluga raznih vrsta od 2008. godine i sarađuje s više od 20 data centara širom sveta. Serveri koje iznajmljuju nalaze se u najmodernijim klimatizovanim data centrima sa redundantnim napajanjem i konekcijama s više stotina gigabajta u sekundi ka različitim svetskim bandwith provajderima, što garantuje dostupnost svih servera od 99 do 99,9 odsto. Svi data centri imaju ograničen pristup, fizičko‑tehničko obezbeđenje i sisteme protivpožarne zaštite. U uspehe ove firme spada i duga saradnja sa određenim klijentima koji već sedmu godinu drže sajtove na njihovim serverima, tj. od samog početka rada hosting022.com sajta nije bilo prekida u saradnji.

Hosting022 nije samo lokalni provajder, već se konstatno trude da prate svetske trendove i ponudu jer imaju korisnike sa svih kontinenata i različitih vremenskih zona, što ih primorava da imaju konstatno aktivnu tehničku podršku. Na sajtu se nalazi samo jedan deo njiove ponude. Imaju dosta korporativnih klijenata koji zahtevaju posebne i prilagođene usluge.

Tiket tehnička podrška dostupna je 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji s prosečnim vremenom za rešavanje problema od šest do osam sati. Radnim danom 10‑18 sati potencijalni korisnici mogu kontaktirati odeljenje prodaje i putem telefona 022/565‑489 ili 063/11‑700‑12, kao i putem Live chat‑a na sajtu www.hosting022.com, Skype: hosting022 ili preko društvenih mreža.

Popusti i promocije

Hosting022 uvek ima aktivne popuste i promocije o kojima možete više saznati preko njihovog Facebook i Twitter naloga. U februaru su pripremili dva promotivna koda 10offfeb pomoću kojih ostvarujete 10 odsto popusta na narudžbinu bilo kojeg shared Web hosting paketa, reseller hosting‑a, VPS‑a, dedicated servera ili e‑mail marketing paketa. Uz promotivni kod STREAMOFF ostvarujete 50 odsto popusta na već najpovoljnije ShoutCast audio‑striming pakete. Promotivne kodove morate ukucati u predviđeno polje u procesu naručivanja željene usluge na sajtu www.hosting022.com.

hosting022

Planovi za budućnost

U narednom periodu planiraju da pokrenu dodatne usluge i pružanje prilagođenih hosting rešenja, kao što su WordPress hosting, Joomla hosting, Forum hosting, kao i video‑striming, VoIP telefonija i ubacivanje novih domena za registraciju.

U toku ove godine Hosting022 planira da pokrene i lokalnu marketing mrežu u kojoj će ponuditi oglašivačima reklamni prostor, opcije plaćenih tekstova i recenzija na stranicama svojih korisnika. U tom smislu, planira se proširenje saradnje s korisnicima, tako što će im biti omogućeno da i oni zarade izborom firme Hosting022 kao hosting partnera.

www.hosting022.com

(Objavljeno u časopisu PC#218)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Hosting022 na sopstvenom serveru

  • 18. 04. 2015. at 18:48
    Permalink

    Hosting022 je najbolji provajder u Srbiji! Nakon dugogodisnjeg lutanja i prebacivanja sajtova sa provajdera na provajdera usled konstantnog pucanja istih a uzasne i neprofesionalne tehnicke podrske dosla sam do Hosting022 provajdera sa kojim poslujem vec sedam uspesnih godina. Serveri su besprekorni a uz to su cene mnogo pristupacnije a tehnicka podrska brza i profesionalna. Za svega par desetina evra mesecno mozete imati licni server koji izdrzava i najekstremnije posete bez straha da ce prestati sa radom! Sve preporuke za ovog provajdera.

  • 09. 02. 2015. at 23:15
    Permalink

    Sve pohvale za ovog provajdera. Ja sam prezadovoljan sa uslugom, teh. podrskom i kvalitetom servera. Nastavi sa dobrim radom!

Comments are closed.