HP isporučio najviše servera u četvrtom kvartalu 2008.

prod-shot170x190Prema IDC-ovim podacima za 2008. godinu HP je nastavio da dominira većim delom svetskog tržišta servera svojim HP ProLiant i HP Integrity linijama. Izlazeći u susret zahtevima klijenata za povećanjem snage procesora sa većim stepenom povratka investicije, HP je postigao 36,3 odsto udela u isporučenim jedinicama i 29 odsto udela u prihodu za četvrti kvartal 2008. Ovim je HP zadržao prvu poziciju u isporuci servera, kao i u ostvarenom prihodu na tržištu u odnosu na četvrti kvartal prošle godine. Među pet najvećih svetskih proizvođača, HP je proizvođač sa najvećim brojem serverskih jedinica i najvećim prihodom na tržištu u četvrtom kvartalu.

HP ProLiant je vodeći na tržištu po broju isporučenih x86 servera u poslednjih 50 kvartala, kako je izvestio IDC. Po prvi put od 2003. godine, HP je na liderskoj poziciji na tržištu x86 servera u Americi, sa rastom udela od 6,4 odsto godinu za godinom. Sa HP ProLiant serverima, HP trenutno isporučuje više x86 servera od ostalih proizvođača.

“Više nego ikada, klijenti traže pouzdane servere koji pružaju bolje performanse, sa poboljšanim iskorišćavanjem energije i  povoljnijim cenama”,  kaže Pol Gotsegen, potpredsednik sektora za standardne industrijske servere HP-a. “HP klijentima nudi veću vrednost u odnosu na snagu procesora, isporučujući kompletna serverska rešenja sa moćnim softverom za upravljanje i maksimalnim povraćajem investicija. Sa svakim novim procesorskim rešenjem, uključujući i predstojeći Nehalem Xeon procesor iz Intela, klijenti se mogu osloniti na činjenicu da HP namerava da prvi isporuči kompletno serversko rešenje”.

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

Kako i velike kompanije i kompanije srednje veličine usvajaju tehnologiju sve intenzivnije, tako i tržište blejd servera nastavlja sa brzim rastom. Prema podacima IDC-a, HP na tržištu blejd servera drži 54,8 odsto prihoda proizvodnje i 51,5 odsto broja isporučenih jedinica za četvrti kvartal 2008.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,