HP tuži svog doskorašnjeg direktora

images Sukob između kompanije HP i njenog doskorašnjeg generalnog direktora ne jenjava. Naprotiv, deluje da se situacija sve više komplikuje. Jedna od strana u sukobu, bivši direktor HP-a Mark Hurd, podneo je ostavku na svoju poziciju u HP-u zbog istrage povodom seksualnog uznemiravanja koja je protiv njega sprovedena. Gospodin Hurd poriče da je kriv za optužbe koje ga terete, a uskoro će se suočiti sa još jednom tužbom svoje bivše kompanije.

HP je odlučio da protiv Hurd-a podnese novu tužbu, ovoga puta zato što će on svoju karijeru nastaviti u Oracle-u. Oracle je objavio da će Mark Hurd uskoro preuzeti predsedničku funkciju u ovoj kompaniji, što je HP protumačio kao opasnost, zbog svih “najvrednijih poverljivih informacija o HP-u” kojima raspolaže Hurd.

U Oracle-u će Mark Hurd zameniti još uvek aktuelnog predsednika, Charles Phillips-a, koji je i sam bio suočen sa skandalom kada su početkom ove godine širom SAD-a osvanuli bilbordi na kojima je on sa svojom bivšom devojkom.

Inače, Oracle i HP su veoma bliske kompanije. Zajedno su radili čak 25 godina kako bi obezbedili kompatibilnost svojih proizvoda.

Pročitajte i:  Nastavlja se tužba protiv Apple-a u Velikoj Britaniji

Izvršni direktor Oracle-a (inače blizak prijatelj Mark Hurd-a) izjavio je da ne može da zamisli bolju osobu za taj posao od gospodina Hurd-a. “Na svetu ne postoji osoba sa više iskustva u IT-ju od Marka.” – rekao je.

Tokom svoje karijere u HP-u, Mark Hurd je ukinuo čak 50.000 radnih mesta u kompaniji.

Izvor: BBC

Facebook komentari: