ERP 2024

HTC: Full HD i 5.1 zvuk na mobilnim

PCPress.rs ImageNa konferenciji u Južnoj Africi HTC je najavio do planova za narednu godinu. Ukratko, stižu vrhunske audio-video mogućnosti, brži internet i tablet računar, dok nije pomenuta mogućnost razvoja sopstvenog operativnog sistema.

HTC još uvek nema uređaj koji može da snima HD video (bilo je najava da bi Desire mogao snimati video u 720p rezoluciji ali to se nije ostvarilo), ali to bi trebalo da se promeni do drugog kvartala 2011. godine za kada se planiraju telefoni s podrškom za snimaje 1080p videa. Pored toga, u saradnji s Yamahom HTC planira da korisnicima svojih telefona pruži 5.1 zvuk i to pre HD video podrške. Uz to, već u trećem kvartalu ove godine očekuje se podrška za HSPA+ povezivanje koje donosi brzinu od 14,4 Mbps.

A kad se pominje tablet računar stvar je nešto nejasnija. Pomenut je Android OS kao osnova, ali još nije sigurno da će uređaj zaista biti tablet. Ne zna se ni da li će biti omogućeno povezivanje na mobilne mreže, makar za prenos podataka. S obzirom na nedostatak informacija, pominje se i mogućnost da novi uređaj bude naslednik HTC Advantage X7510 smartbooka i tako označi HTC-ov povratak u ovaj segment tržišta.

Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

Izvor: OS News

Facebook komentari: