Zebra

HTC predstavio jeftiniji blockchain telefon

Iako je ne tako davno bio jedan od najvećih igrača na tržištu telefona, poslednjih godina tajvanski HTC je posustao. Ako ništa drugo, sa svojim projektom Exodus i dalje pokušavaju da promene tržište – ukoliko to njegovim nekadašnjim vernim fanovima može biti uteha.

Exodus 1s

Predstavljanjem drugog po redu blockchain telefona, tehnološki div želi da pokaže da od ovog projekta neće tek tako odustati. Novi uređaj Exodus 1s, dolazi sa prilično bazičnom konfiguracijom za svakoga ko ulazi u svet pametnih Android telefona.

Uz cenu od pristupačnih 220 evra dolazi Snapdragon 435 i Android 8.1. Prekriva ga ekran od 5.7 inča sa HD+ displejom. Telefon ima 4 GB RAM-a i 64 GB skladišnog prostora, dolazi sa MicroUSB portom ali i – na sreću mnogih – standardnim ulazom za slušalice.

Exodus 1s

Ono što ga čini drugačijim, je hardverski novčanik i Bitcoin Node pristup, tako da prema rečima stručanjaka iz ove tajvanske kompanije, praktično imate ključeve u džepu od sopstvene švajcarske banke. Ipak, mnogi veruju da na tržištu neće doći do masovne proizvodnje i zastupljenosti ovakvih telefona još dve do tri godine.

HTC Exodus 1s možete odmah poručiti online.

Izvor: techcrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,