BIZIT plus

HTC u Srbiji: predstavljeni HTC Desire HD i HTC Desire Z

HTC_press_konferencija_4 HTC Korporacija, globalni dizajner „pametnih telefona“, danas je uz prisustvo brojnih visokih predstavnika HTC-a, partnera iz inostranstva i medija zvanično najavio ulazak ove kompanije na srpsko tržište.

Na konferenciji za medije koja je tim povodom bila organizovana, prisutnim gostima su se obratili Nikitas Glykas, HTC regionalni direktor za Jugoistognu Evropu, Vladimir Malugin, HTC marketing direktor za Evropu, Karina Pereira, HTC marketing menadžer za Jugoistočnu Evropu, kao i Snežana Rosić, kantri menadžer za Srbiju.

„Veoma smo uzbuđeni što je Srbija prva zemlja posle Velike Britanije u kojoj ćemo predstaviti novi HTC Sense, kao i dva nova HTC telefona HTC Desire HD™ i HTC Desire Z™“, istakao je u svom obraćanju Nikitas Glykas, HTC regionalni direktor za Jugoistognu Evropu,.

Novo HTC Sense iskustvo nudi razna poboljšanja koja unapređuju dobijanje, kreiranje, razmenu i pristup multimedijalnim sadržajima. Novo iskustvo upotrebe kamere omogućava korisnicima da snime HD video ili da snimaju i prilagođavaju fotografije uz pomoć različitih zabavnih efekata na kameri. Sa HTC Lokacijama (HTC Locations), novim diferenciranim iskustvom korišćenja online mapa, može se odmah pristupiti mapiranju, bez sporog preuzimanja sa interneta, ili stvaranja troškova rominga.

HTC Sense uključuje i novo, integrisano online iskustvo elektronskog čitanja, korišćenjem nove elektronske prodavnice knjiga, koja je podržana od strane Koboä-a, kao i novi elektronski čitač prilagođen za mobilne uređaje, koji omogućava da se istakne, obeleži i brzo pronađe definicija ili prevod nepoznatih termina.

HTCSense.com

Sa novom uslugom HTCSense.com, ljudi mogu jednostavno da upravljaju svojim korišćenjem mobilnog telefona preko HTC telefona ili računara. Na primer, korisnici mogu lako da lociraju nestali telefon, uključivanjem glasnog zvonjenja, čak i ako je zvono utišano, ili pronalaženjem njegove lokacije na mapi. Ukoliko je telefon izgubljen ili ukraden, korisnik može daljinski da zaključa telefon, preusmeri pozive i poruke na drugi telefon, pošalje poruku kako bi organizovao vraćanje telefona, čak i daljinski obriše sav lični sadržaj sa svog telefona. HTCSense.com olakšava podešavanje novih HTC telefona kao i pristup arhivi sadržaja mobilnog uređaja, kao što su kontakti, i istorija poruka i poziva, preko pretraživača računara. Korisnici takođe mogu da prilagode svoje mobilne telefone ekskluzivnim HTC sadržajima kao što su pozadine, HTC scene, zvuci ili dodaci.

HTC Desire HD

HTC Desire HD prikazuje odličan multimedijalni sadržaj sa svojim LCD ekranom od 4,3 inča i Dolby Mobile i SRS virtuelnim zvukom, i prvi je koji sadrži novi Qualcomm 8255 Snapdragon procesor od 1GHz. HTC Desire HD omogućava 720p HD video zapis i uključuje kameru od 8 megapiksela sa dva blica. Nadovezujući se na dizajnersko nasleđe HTC Legend-a, HTC Desire HD je napravljen od čvrstog aluminijuma i odiše kvalitetom i snagom, po kojima je HTC postao poznat. Uključuje i novi HTC Fast Boot, koji omogućava brzo obavljanje poziva, ili proveru e-maila.

HTC Desire Z

Ljudima koji su stalno u pokretu, HTC Desire Z omogućava da se brzo i lako povežu sa prijateljima na Facebook-u i Twitter-u, ili sa kolegama i klijentima na poslu. HTC Desire Z poseduje jedinstvene ‘pop hinge’ funkcije koje otkrivaju QWERTY tastaturu za brzo i lako kucanje. Tastatura HTC Desire Z uređaja takođe sadrži različite prečice i dva prilagodljiva tastera, koji omogućavaju momentalni pristup uobičajenim funkcijama, bez otvaranja menija. HTC Desire Z omogućava i 720p HD video zapis i poseduje kameru od 5 megapiksela sa automatskim blicem. To je prvi telefon koji koristi novi 800MHz Qualcom 7230 procesor koji poboljšava performanse i trajanje baterije i takođe uključuje HTC Fast Boot.

Dostupnost

Novi HTC Desire HD i HTC Desire Z će biti dostupni preko mobilnih operatera i maloprodajnih objekata na najvećim evropskim i azijskim tržištima od oktobra 2010, dok će se HTC Desire Z naći u prodaji u Severnoj Americi krajem godine.

Izvor: HTC

Facebook komentari: