BIZIT plus

HTC WP8 telefoni od novembra u Srbiji

Samo dva dana nakon zvaničnog predstavljanja Windows Phone 8 platforme, kompanije HTC i Microsoft organizovale su predstavljanje novih telefona na ovom OS-u.

PCPress.rs ImageRadi se o telefonima HTC Windows Phone 8X i HTC Windows Phone 8S, koji će se uskoro naći u prodaji domaćih operatera, ali i na slobodnom tržištu.

Windows Phone 8X će se na tržištu pojaviti početkom novembra, dok će model SX stići tokom novembra, rekao je Marko Savković, regionalni product manager kompanije HTC.

On je rekao da je naš region važan za HTC, te telefoni stižu u Srbiju paralelno sa svetskom premijerom. Savković je istakao i da kompanije HTC i Microsoft imaju dugu istoriju saradnje, a da su novim proizvodima želeli da saradnju podignu na viši nivo.

Ispred kompanije Microsoft Srbija, na konferenciji je govorio Srđan Starović, regionalni partner account manager, koji je rekao da su HTC Windows Phone 8X i HTC Windows Phone 8S primeri vrhunske tehnologije, kao i da očekuje da ih domaće tržište dobro prihvatu.

Po kojim cenama će telefoni biti dostupni još uvek se ne zna.

Pročitajte i:  Šta je novo u Windows 11 Moment 5, prvom ažuriranju u 2024. godini

U slučaju modela Windows Phone 8X radi se o 4,3-inčnom telefonu Super LCD 2 ekrana, sa Qualcomm S4 dvojezgarnim procesorom na 1,5GHz. Telefon ima prednju kameru rezolucije 2,1MP i zadnju kameru od 8MP i 1GB RAM memorije.

Model HTC Windows Phone 8S ima Super LCD ekran od 4 inča, takođe S4 procesor, ali na 1GHz i 512MB RAM memorije, a zadnja kamera ima rezoluciju od 5MP, dok ovaj model nema prednju kameru.

Podrška za Beats audio tehnologiju nalazi se na oba modela.

Facebook komentari:

2 thoughts on “HTC WP8 telefoni od novembra u Srbiji

  • 07. 12. 2012. at 03:39
    Permalink

    “dobro prihvatu”
    Greska?

Comments are closed.