HTEC Group među top 50 najperspektivnijih kompanija za izradu tehnoloških rešenja u zdravstvu

Kompanija HTEC Group sa sedištem u San Francisku i razvojnim centrima u Srbiji, Republici Srpskoj i Makedoniji, proglašena je od strane renomiranog američkog časpoisa, CIO Review, za jednu od najperspektivnijih kompanija za pružanje usluga razvoja medicinskih i zdravstvenih tehnologija u Sjedinjenim Američkim Državama.

PCPress.rs Image

Rešenja po kojima se HTEC Group proslavio u Americi su razvijali stručnjaci i inženjeri u Srbiji. Neka od njih su EKG digitalni merač za srčane aritmije sa suvim eletrodama; pojas za trudnice koji koristi veštačku inteligenciju pri merenju vitalnih znakova fetusa i majke razvijen u saradnji sa kompanijom Marani Health i najpoznatijom klinikom na svetu, Majo klinikom; zatim aparat za snimanje kože koji se koristi za detekciju melanoma; platformu za nefarmakološko lečenje hroničnih bolova preko usađenih elektroda; kao i sličan sistem za lečenje post traumatskog stresa kod bolesnika. Ovo su samo neka od brojnih rešenja kojima HTEC pomaže proboj u medicini.

Tehnologije kao što su AI, ML, i IoT su sve prisutnije u globalnoj zdravstvenoj industriji i koriste se za unapređenje kvaliteta zdravstvene nege. HTEC Group svojim klijentima omogućava da iskoriste ove tehnologije u kreiranju inovativnih tehnoloških rešenja koja će pacijentima obezbediti bolju, bržu i precizniju dijagnozu, tretman i informisanost o svom zdravstvenom stanju.

Pouzdani partner za tehnologiju i inovacije u medicini i zdravstvu prema izboru renomiranog američkog časopisa CIOReview

Dok se neke kompanije trude da saznaju više, pronađu resurse i obezbede neophodno iskustvo i eksperte koji će oživeti te inovativne poduhvate, neki se suočavaju sa problemima koji proizilaze iz izazovnih regulativa u ovim industrijama. U oba slučaja, kompanijama koje posluju u medtech, healthtech i labtech industrijama potreban je partner koji bi im pomogao da uspešno od idejnog koncepta kreiraju digitalni proizvod spreman za tržište.

Kombinovanjem ekspertize iz oblasti Data Science, veštačke inteligencije, mašinskog dizajna, kao i softverskog, hardverskoh i „embedded“ inženjerstva, HTEC razvija revolucionarna rešenja koja njihovim klijentima pružaju mogućnost da unaprede medicinu i zdravstvenu zaštinu.

PCPress.rs Image

„Integrisanjem strateškog konsaltinga sa dizajnom digitalnih proizvoda, razvojem tehnologija i vrhunskim inženjerstvom, mi pomažemo našim klijentima da razviju inovativna rešenja i nove biznis modele kako bi se pozicionirali kao lideri u svetu koji postaje pretežno digitalan. Težimo da produbimo poslovne veze našim klijentima tako što se trudimo da razumemo njihovo poslovanje, delatonst, korisnike, proizvode i viziju digitalizacije, kao i njihove slabosti. Često postajemo više od samo pružaoca usluga jer pokušavamo da redefinišemo pojam partnerstva. Naši klijenti onda ne moraju da brinu o digitalnim proizvodima i razvoju tehnologija, već imaju prostora i vremena da se fokusiraju na rast svog bizisa“ kaže Dušan Kosić, predsednik i jedan od osnivača kompanije HTEC Group.

O kompaniji:

HTEC Group je kompanija sa sedištem u San Francisku (SAD), regionalnim kancelarijama u Skandinaviji, Engleskoj, Sloveniji i Holandiji, kao i razvojnim centrima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

HTEC tim čine vodeći tehnološki stručnjaci, kreativci, poslovni konsultanti i preko 800 inžinjera specijalizovanih za razvoj digitalnih proizvoda, kreiranje hardvera i firmvera, data science, veštačku inteligenciju i skalabilne cloud platforme. Kompanija pruža visoko-tehnološka rešenja koja zahtevnim korporativnim klijentima omogućavaju da ubrzaju svoj rast kroz digitalizaciju poslovanja, modernizovanje tehnologija, i razvoj novih proizvoda i usluga.

Kroz partnerstva sa vodećim svetskim naučno-istraživačkim organizacijama i globalnim korporativnim klijentima, kao i sa nekim od najinovativnijih startapa, HTEC je ukjučen u razvoj proizvoda koje koriste milioni ljudi širom sveta.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: