Top50 2023

Huawei Ascend Windows 8 telefon

huawei-wp[1]Proširenje odnosa sa Microsoft-om su signal da Huawei želi da utvrdi svoju poziciju na globalnom tržištu smart telefona

Huauwei, veliki svetski provajder informacione i komunikacione tehnologije (IKT), danas je najavio da proširuje svoju saradnju sa korporacijom Microsoft sa ciljem stvaranja prvog Huawei telefona sa Windows platformom. Deo Huawei Ascend familije, portfolio kompanije “najboljih u klasi smartphone-a”, Huawei Ascend sa platformom Windows Phone 8 širi Huawei-jev portfolio smartphone-a i donosi Windows operativni sistem još široj publici. Huawei je jedan od odabranih proizvođača u svetu koji će nositi Windows Phone 8 operativni sistem na svojim smartphone aparatima.

"2012 će biti velika godina za Huawei. Sada smo spremni da godinu završimo sa velikim “udarcem” – sa uvođenjem našeg prvog smartphone-a koji radi na Windows platformi. Veoma smo uzbuđeni zbog ovog odnosa sa Microsoftom koji će nam omogućiti da našim klijentima ponudimo veći izbor Huawei smart telefona", kaže Šao Jang, direktor marketinga, Huawei Device.

"Sjajno je što možemo da poželimo dobrodošlicu kompaniji Huawei u Windows Phone porodicu. Windows telefon, jedini telefon sa “živim pločicama” (Live tiles), donosi najbliže ljudima i stvari do kojih vam je najviše stalo", rekao je Teri Majerson, potpredsednik kompanije za Windows Phone diviziju u Microsoftu. "Sa impresivnom Huawei-jevom globalnom sposobnošću, zajedno možemo doneti Windows Phone 8 većem broju ljudi širom sveta."

Pročitajte i:  Huawei predstavio 5 nm ARM čip uprkos američkim sankcijama

Huawei Ascend sa platformom Windows Phone 8 očekuje se da će biti dostupan u Evropi, Kini i SAD, a potom i na drugim tržištima. On će se na tržištu predstaviti kroz niz promotivnih aktivnosti sa ključnim mobilnim operaterima širom sveta.


O Huawei Device

Huawei Device veruje da svako može da bude središte informacija i da bi svet bio bolje mesto kada bi se srušile informacione barijere i barijere pristupa. Njegov jak paket mobilnih telefona, mobilnih širokopojasnih uređaja i kućnih aparata svedoči o Huawei Device fokusu na klijente i njegovu posvećenost u pružanju iskustava mobilnog interneta korisnicima putem konstantih inovacija. Na osnovu više od dve decenije uspeha u informacionoj i komunikacionoj industriji i sa sopstvenim kanalom ekspertize, operativnim sposobnostima i globalnim partnerskim resursima, Huawei Device se transformiše iz kompanije koja prodaje milione uređaja velikim preduzećima u pojedinačnim transkacijama, u “Business-to-People” (B2P) brend koji takođe prodaje pojedinačne uređaje direktno milionima ljudi. Na kraju 2011. Huawei Device je opsluživao više od 500 operatera širom sveta. Za više informacija, posetite Huawei Device na internetu: www.huaweidevice.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,