BIZIT plus

Huawei Europe Roadshow 2023 u Srbiji

Huawei je predstavio prednosti digitalizacije, održivosti i efikasnosti svojih rešenja na događajima koji su sukcesivno održani u 22 evropske zemlje pod geslom „Digitalno i zeleno, zajedno stvaramo novu vrednost“. 30. maja su nova rešenja i mogućnosti iz bogatog spektra Huawei ponude predstavljena i u Srbiji.

PCPress.rs Image

Promene na tržištu i obnovljeni fokus na održivost su među najhitnijim pitanjima sa kojima se IKT suočava. Huawei Europe Enterprise Roadshow 2023 je prikazao najnovije tehnologije i rešenja kompanije Huawei Enterprise i njihovu ulogu u suočavanju s izazovima digitalizacije i uopšte savremenih industrijskih, zdravstvenih i obrazovnih sistema.

Posetiocima su održane demonstracije Huawei proizvoda iz prve ruke uz stručne uvide domaćina i bogate priče o mogućnostima i opcijama konkretnih proizvoda i rešenja. Takođe, osim iz sfere medija, posetioci Roadshow 2023 manifestacije su i kupci, partneri i stručnjaci iz industrije, koji su se povezivali međusobno, te diskutovali o pitanjima specifičnim za industriju u obrazovanju, vladi, zdravstvu, ISP-u, maloprodaji, finansijama i transportu.

PCPress.rs Image

Plan je da Huawei Europe Enterprise Roadshow 2023 prođe kroz 70 gradova širom Evrope do oktobra, počevši od Švedske, te Danske, Francuske, Portugala, Poljske, Nemačke, Španije, Srbije, Mađarske, Holandije, Švajcarske, Luksemburga, Belgije, Norveške, Finske, Bugarske, Grčke, Turske, Rumunije, Austrije, Češke i Irske.

Huawei poslovna rešenja

Značajni Huawei proizvodi i rešenja uključuju:

  • Huawei asortiman infrastrukturnih rešenja za žičnu i bežičnu LAN mrežu preduzeća, uključujući:
  • CloudCampus 3.0: end-to-end rešenje za poslovni LAN, WLAN i WAN.
  • CloudEngine svičevi: skaliranje mreže, automatizacija i programiranje za različite veličine mreže
  • AirEngine WLAN pristupne tačke (AP): nagrađivane pristupne tačke sa Gbps brzinama za bežične kampuse.
Pročitajte i:  Huawei koristi lukav trik kako bi hard diskovi trošili manje energije 

Huawei je takođe nedavno objavio da je proglašen za lidera u Gartner® Magic 2022 Quadrant™ za žičnu i bežičnu LAN infrastrukturu preduzeća.

  • Data centar koji štedi energiju baziran na energetski efikasnim tehnologijama i pristupima za smanjenje potrošnje resursa i niže emisije ugljika. Opremljen naprednim sistemima hlađenja, sistemima za upravljanje energijom i energetski efikasnim hardverom za minimiziranje uticaja na životnu sredinu. Poseban fokus je bio na proširenju spektara funkcionalnosti data centara, koji moraju da u savremenim okruženjima gde postoji ogroman porast količine podataka, ali i vrste tipova podataka koje treba pohranjivati i obrađivati u data centrima.
  • OceanStor Dorado 2000 i OceanProtect X3000 su portfelj primarnog i rezervnog skladišta za početni nivo dizajniran da pomogne malim i srednjim preduzećima da izgrade isplative sisteme za skladištenje i prevaziđu izazove kao što su visoki troškovi održavanja i održavanja u centrima podataka i nestabilni sistemi usluga. Baziraju se na All-Flash konceptu skladišnog prostora i idealni su kako za scenarije velikog i intenzivnog opterećenja, tako i za pohrane velikih količina podataka.
PCPress.rs Image

  • Višeslojna zaštita od ransomware-a (MRP) nudi vrhunsku enkripciju i zaštitu podataka kroz poboljšanu detekciju mrežne pohrane podataka, kao i brze metode odgovora i oporavka.
  • Optical, zeleno, potpuno optičko OTN rešenje bazirano je na velikom propusnom opsegu, širokoj pokrivenosti, visokoj pouzdanosti, inteligentnom O&M i tehnologiji koja štedi prostor.
  • Green All-Optical OTN Campus koji smanjuje potrošnju energije kampusnih mreža, istovremeno osiguravajući visoke performanse i dostupnost.
Pročitajte i:  Fokus je na ljudima: PANTHEON Kadrovi

Pametne table za srpske škole

Pažnju su takođe privukla rešenja za edukaciju. Pored infrastrukturnih rešenja i sistema umrežavanja za škole i fakultete, pokazane su i pametne table, koje dolaze u više varijanti, sa i bez mikrofona i kamere. Zasnivaju se na hibridnom principu, sa delovima po kojima je moguće fizički pisati kredom, kao na klasičnoj tabli, te digitalnom sekcijom na koju se projektuje napisano i nacrtano. Pokazano je i kako ove table podržavaju automatsko prepoznavanje brojnih geometrijskih objekata, matematičke funkcije, upotrebu virtuelnih šestara i lenjira kojima se znatno olakšava učenje matematičkih disciplina. Zanimljivo je što je omogućeno preuzimanje kompletnog predavanja putem QR kodova, što je izuzetno pogodno za učenike, ne samo prisutne, već i odsutne, ili koji uče na daljinu.

Pametne table su već prisutne u dve srpske osnovne škole, a u planu je opremanje većeg broja škola ovim izuzetnim alatima za obrazovanje mladih naraštaja. Prema nezvaničnim informacijama, ovim tablama će biti opremljeno 150 škola u Srbiji, ali zvanične informacije je potrebno sačekati još neko vreme.

Pročitajte i:  Huawei najavio HarmonyOS laptop sa Intel-ovim AI procesorom

Zdravstvena zaštita 

Huawei već neko vreme intenzivno razvija inovativne medicinske servise, a među novim i prikazanim rešenjima su i ona za skladištenje zdravstvenih informacija. Na ovaj način industriji se pruža mogućnost da ostvari nekoliko ciljeva – pouzdanija IT odeljenja; i brza i stabilna baza podataka, kakav je centralizovani hab za podatke, koji može da pruži uslugu bilo kada i bilo gde, za pacijente i lekare. 

Huawei se pridružio partnerima u osmišljavanju i realizaciji telemedicinskih rešenja u sektorima dijagnostike, zdravstvene zaštite i mobilne medicinske nege. Na ovaj način kompanija Huawei pomaže bolnicama da pruže medicinske usluge na način na koji su pacijenti spremniji da ih prihvate. 

Todd Sun, potpredsednik Huawei evropskog odeljenja za marketing i prodaju biznis rešenja je rekao: “Huawei je posvećen tome da bude poželjan i pouzdan partner za digitalnu transformaciju preduzeća. Cilj ovogodišnjeg događaja je stoga da pružimo našim klijentima i partnerima u svim industrijama sa otvoreni forum za saradnju na njihovim najhitnijim izazovima. Cilj je da, putem personalizovanih scenarija, stvorimo stvarnu vrednost s našim najnovijim, najinovativnijim proizvodima i rešenjima.”

Saznajte više o transformacijskom uticaju Huawei inovacija i kako se one mogu primeniti na vaše specifične poslovne potrebe. Više informacija o Huawei Europe Roadshow 2023 možete pronaći ovde .

Facebook komentari: