Huawei i Ericsson potpisali dugoročni sporazum o saradnji

Kompanije Huawei i Ericsson potpisale su dugoročni globalni sporazum o unakrsnom licenciranju patentnih prava koji pokriva patente neophodne širokom spektru standarda, među kojima su 3GPP, ITU, IEEE i IETF za 3G, 4G i 5G mrežne i bazne tehnologije. Sporazum pokriva i prodaju mrežne infrastrukture i potrošačkih uređaja ovih kompanija, dajući obema stranama globalni pristup patentiranim i standardizovanim tehnologijama.

PCPress.rs Image

Alan Fan, direktor sektora za intelektualnu svojinu u kompaniji Huawei, istakao je veliki značaj potpisivanja dugoročnog globalnog sporazuma o unakrsnom licenciranju sa kompanijom Ericsson.

Ovaj sporazum je rezultat intenzivnih pregovora, koji su osigurali da se interesi nosilaca patenata i onih koji ih implementiraju pošteno ispunjavaju i uvažavaju. Kao ključni doprinosioci razvoju primarnih patenata za mobilnu komunikaciju (SEP), naše kompanije priznaju vrednost intelektualne svojine jedna drugoj, a ovaj sporazum omogućava kvalitetnije patentno okruženje. Takođe, sporazum pokazuje posvećenost obe strane da intelektualna svojina bude istovremeno poštovana i zaštićena“, rekao je Fan.

Tokom proteklih 20 godina, Huawei je pružio ogroman doprinos glavnim IKT standardima, uključujući one za mobilne veze, Wi-Fi mreže i multimedijalne kodeke. Tokom 2022. godine, Huawei je bio na vrhu liste podnosilaca zahteva Evropskom zavodu za patente po broju podnetih prijava, sa 4.505 zvanično prijavljenih patenata.

Pročitajte i:  Američki zakonodavci ljuti nakon što je Huawei predstavio laptop sa novim Intel AI čipom

Naša posvećenost deljenju vodećih tehnoloških inovacija podstiče zdrav, održiv razvoj industrije i pruža svim potrošačima kvalitetnije i inovativnije proizvode i usluge“, zaključio je Alan Fan. Kompanija Huawei je nosilac i implementator SEP-a i nastoji da omogući uravnotežen pristup licenciranju svim zainteresovanim partnerima. Potpisivanjem ovog sporazuma ona istovremeno daje i dobija pristup ključnim tehnologijama.

Facebook komentari: