Huawei i Google Maps: Idealna kombinacija za svaku vrstu putovanja

Bez obzira da li želite da otputujete negde automobilom, da li ćete kao turista istraživati daleku destinaciju, ili samo da prošetate po interesantnim mestima ili se prebacite od tačke A do tačke B javnim transportom, Google Maps aplikacija vam je lako dostupna na Huawei telefonima uz pomoć AppGallery prodavnice i Gbox aplikacije.

PCPress.rs Image

AppGallery – vaš prvi korak

AppGallery je zvanična platforma za distribuciju aplikacija na Huawei uređajima. U ponudi je u više od 170 zemalja sveta, uključujući naš region, i spada u najveću prodavnicu aplikacija na svetskom tržištu. Mnogobrojne aplikacije se na njoj mogu pronaći, uključujući i famozne Google aplikacije, koje su korisnicima Huawei telefona dostupne putem Gbox aplikacije.

PCPress.rs Image
Jednostavna procedura – upalite AppGallery, preuzmete GBox, i potom iz njega Google (ili neku drugu) aplikaciju po želji

Sve što je potrebno da korisnik uradi jeste da preko AppGallery prodavnice pronađe željenu aplikaciju, a prvim instaliranjem se preuzima i aplikacija Gbox. Bitna napomena je da Gbox ne treba brisati, a ponovna instalacija nije potrebna. Brz, lak i jednostavan pristup Google aplikacijama i servisima, kao i mnogim drugim aplikacijama je moguć uz samo dva klika, direktno sa AppGallery prodavnice. Gmail, Gооglе Nеwѕ, Gооglе Марѕ, Gооglе Тrаnѕlаtе, Gооglе Dосѕ, Gооglе Ѕhееtѕ, Gооglе Еаrth, Gооglе Рhоtоѕ, Gооglе Drіvе i mnogi drugi servisi su dostupni nikada lakše. Na spisku podržanih aplikacija kojima dobijate pristup pomoću AppGallery servisa nalaze se YouTube, Instagram, TikTok, Facebook, Whatsapp, Viber, Airbnb, Canva, CapCut, Duolingo, HBO Max, odnosno brojne aplikacije za zabavu i komunikaciju. No, mi ćemo se fokusirati na iskustvo sa Google Maps softverom.

Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3 u prodaji u Srbiji

Brzo i lako

Kao što smo spomenuli, da pristupite Google sadržajima, sve što je potrebno jeste da ih preuzmete sa AppGallery prodavnice. Kada je instalirate, dobićete svojevrsnu „košuljicu“ kroz koju ćete moći da pristupate Google Play servisu i svim aplikacijama dostupnim na njemu. Bitno je naglasiti da se radi o potpuno funkcionalnim aplikacijama, sa ažuriranjima, obaveštenjima, i svim ostalim stavkama koje čine iskustvo korišćenja potpunim.

PCPress.rs Image
Sve radi odlično, bez ikakvih problema ili začkoljica

Nakon unošenja informacija o svom Google nalogu, baš kao i na bilo kom drugom pametnom telefonu, otvoriće vam se pristup Google aplikacijama. Google Maps je definitivno jedna od najinteresantnijih i najkorisnijih aplikacija, koja će vam pomoći u svakodnevnom funkcionisanju, istraživanju, putovanjima, bez obzira da li je reč o odmoru na udaljenoj destinaciji ili odlasku na drugi kraj grada i istraživanje šta se nalazi na toj lokaciji, makar i ako je samo reč o novim objektima, poput novog noćnog kluba ili bara.

PCPress.rs Image

U praksi

Kada jednom instalirate Google Maps aplikaciju, sve opcije su dostupne na samo klik, a slično se može reći i za druge aplikacije iz skupa Google servisa. Preko ove aplikacije možemo pronaći najkraći put do određene lokacije, odabrati najkraći put do posla, pri čemu se pod pojmom „najkraći put“ ne misli samo na distancu u kilometrima, pošto uz pregled saobraćaja u realnom vremenu aplikacija može da nam preporuči alternativnu rutu za koju će nam trebati kraće vreme i tako dalje.

Pročitajte i:  Alarmantni propust u bezbednosti Android TV uređaja može dovesti do ugrožavanja vaše Gmail adrese
PCPress.rs Image
Rutiranje radi odlično!

Ipak, viši nivo upotrebe aplikacija dobija kroz istraživanje. Tako možete otkrivati nove restorane, mesta gde se može obedovati, uz pregled popularnih fotografija načinjenih u samom restoranu od strane drugih korisnika, recenzije i utiske o samom restoranu i uslugama, detaljna uputstva kako stići do restorana, njegovo radno vreme… Isto tako, možete dobiti kontekst određenog spomenika, njegov prikaz, možete kupiti karte za ulaz u muzej ukoliko se ulaz naplaćuje i tako dalje.

PCPress.rs Image
Pretraga i otkrivanje raznih lokacija, pregled recenzija, osnovne informacije o značajnim mestima…

Naravno, ukoliko se odlučite na dalji put, možete odabrati opciju sa rutiranjima. Možete videti šta se sve nalazi na putu do udaljene lokacije, gde su odmorišta, koje su okolne prirodne lepote, istražiti čitav kraj brzo i jednostavno. Želite da provedete vikend u udaljenom gradu ili u prirodi? Huawei je tu za vas, uz AppGallery prodavnicu aplikacija na kojoj se može pronaći mnoštvo nativnih aplikacija, ali i „košuljica“ poput Gbox-a koji će omogućiti pristup aplikacijama trećih strana.

PCPress.rs Image

Ukupno gledano, AppGallery pruža odlično iskustvo korisnicima Huawei pametnih telefona. Ovim putem će brzo i lako moći da instaliraju i koriste sve željene aplikacije. Preuzimanje je jednostavno i odlično funkcioniše. Iskustvo je na najvišem nivou, na ukupno zadovoljstvo korisnika.

Facebook komentari: