ePlaneta

Huawei Mate Xs 2 – Na krilima sokola

Pomama za preklopnim telefonima je u punom jeku, ali deluje da proizvođači i dalje tragaju za dobitnom formulom koja neće imati pluseve i minuse, već samo pluseve. Huawei se dramatično približio takoreći idealnoj formi svojim novim Mate Xs 2 modelom, zahvaljujući Falcon Wing dizajnu.

PCPress.rs Image

Idealno praktičan

Da ne okolišamo, Mate Xs 2 je telefon kome je praktičnost upotrebe na najvišem nivou među svim preklopnim telefonima, uz jednu nepoznanicu. Kreiran je da u svakom trenutku može da od telefona postane tablet i obrnuto. Sklopljen, Huawei Mate Xs 2 ima ekran od 6,5 inča, a kada se otvori ima 7,8 inča. Reč je o istom, kontinualnom ekranu koji se sklapa preko zadnje strane, s osvežavanjem od 120 Hz.

PCPress.rs Image

No, za razliku od skoro svih konkurentskih rešenja ovog tipa, njegov inovativan, specifičan Falcon Wing dizajn donosi nekoliko jasnih prednosti – omogućava da uređaj bude veoma tanak, naročito u rasklopljenoj formi, koristi pouzdan mehanizam s dugmetom, nudi i mogućnost postavljanja ekrana pod uglom, što je veoma korisno ako hoćete da obavite video-poziv ili pogledate film, a valja reći da nema ni vidljivog prelaza na mestu gde se ekran savija. Naposletku, možda i najbitnije, u sklopljenoj formi je osećaj kao da koristite običan telefon koji nije na rasklapanje, što konkurenti zapravo nikada nisu uspeli.

Pročitajte i:  Posebna Motorola akcija: edge 50 pro jeftiniji je za 10.000 rsd

PCPress.rs Image

Tu vidimo i osnovnu prednost ovog telefona – kada je sklopljen, efektivno nema razlike u odnosu na bilo koji drugi telefon. Postoji li mana? Koncept predviđa obavijanje ekrana oko leđa, što znači da je ekran uvek izložen. Da li vas taj koncept odvraća, moraćete sami da procenite. Ekran je izrađen od otpornih materijala i veoma je ugodan za sve vrste korišćenja. I sam telefon je izrađen od lakih legura, s naglaskom na titanijumu, pa ima manju masu nego većina sklopivih modela.

PCPress.rs Image

Huawei je ovaj telefon bazirao na snažnom Snapdragon 888 čipsetu, ali bez 5G podrške, koju prosto nije u mogućnosti da ponudi zbog dobro znanih uslovljavanja iz Amerike. Performanse su odlične i možete da očekujete da sve što pokrenete prosto leti na ovom telefonu. Na raspolaganju je 8 GB memorije i čak 512 GB skladišnog prostora. Proširenje – ako je uopšte potrebno – moguće je isključivo preko Nano Memory kartice. Skener otisaka prstiju je smešten u bočni taster za uključivanje, a na telefonu zatičemo i odlične stereo-zvučnike.

Pročitajte i:  Motorola Edge 50 Pro: Na drugačijim osnovama

PCPress.rs Image

Kamere veliki adut

Kamere su veliki aduti Huawei telefona, a nije drugačije ni ovog puta. Glavni senzor od 50 Mp s laserskim i faznim autofokusom, 8 Mp telefoto s faznim autofokusom i stabilizacijom, kao i ultrawide senzor od 13 Mp donose odlično iskustvo slikanja, uz Huawei XD Optics tehnologiju za detaljnije i osvetljenije fotografije, XD Fusion Pro True-Chroma Image koji se stara o bojama i kontrastu.

Snimci zabeleženi kamerama Mate Xs 2 telefona

Posebno bismo pohvalili noćni režim snimanja, koji je tradicionalno dobar kod Huawei telefona. Prednja kamera od 10,7 Mp takođe donosi dobro iskustvo uz Mirror Shooting režim pregleda slike na sekundarnom ekranu, što olakšava snimanje selfija.

PCPress.rs Image

Ovakvi telefoni su često ograničeni prostorom i debljinom, što znači da baterija nikada nije šampionska. Ipak, sa 4600 mAh i tradicionalno odličnu Huawei autonomiju, bez problema ćete izgurati dan i po, pa i dva. Dopuna baterije ide vrlo brzo zahvaljujući punjaču od 66 W, koji je – neverovatno, zar ne – uključen u pakovanje.

Harmony OS 2 prevučen EMUI 12 korisničkim interfejsom

Telefon radi na operativnom sistemu Harmony OS 2, uz korisnički interfejs EMUI 12. U suštini, i dalje je reč o sličnom sistemu koji smo uvek viđali na Huawei telefonima, tako da će se oni koji su navikli na EMUI lako snaći, bez obzira na neke promene ispod haube. Mate Xs 2 ne podržava Google po difoltu, ali ga možete efektivno dobiti na telefonu upotrebom Gspace aplikacije, o čemu smo već pisali. Na raspolaganju su HMS, ekosistem kompanije Huawei, kao i Petal Search i Petal mape.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

PCPress.rs Image

Na samom kraju ostaje pitanje svih pitanja – cena uređaja, koja nije mala. Huawei je predstavio jedinstveno rešenje za telefon na preklop, koje izuzetno dobro radi taj deo posla. Ukoliko smatrate da je ovakav telefon za vas, možemo komotno preporučiti da ga uvrstite u najuži spisak.

Korisna adresa: huaweishop.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,