BIZIT plus

Huawei otvorio 5G Innovation centar u Londonu

Huawei je zvanično otvorio svoj 5G Innovation and Experience centar u Londonu, što će im pomoći da ostvare bolju kolaboraciju sa britanskim 5G ekosistemom, ali i da bolje prouče potencijalne uticaje 5G tehnologije u realnom radu.

PCPress.rs Image

Potpredsednik Huawei -ja, Viktor Zang, naglasio je da otvaranje ovog centra predstavlja pravi dokaz saradnje između britanskih poslovnih ljudi i naučnika i njihove kompanije, koji će pokazati koliko 5G tehnologije mogu da pozitivno utiču na unapređenje poslovnog okruženja. U okviru centra nalaze se interaktivni displeji koji će omogućavati korisnicima da upotrebom proširene i virtuelne realnosti dožive neko potpuno novo iskustvo.

Centar će imati i edukacionu ulogu i u njemu će se demonstrirati kako 5G tehnologije mogu da budu upotrebljene u različitim oblastima, kao što su pametna proizvodnja i zdravstvo.

Ovo nije jedini 5G inovacioni centar koji je Huawei otvorio prethodnih dana. Nedavno je otvoren 5G istraživački centar u Švajcarskoj, kao i 5G AI lab u Singapuru.

Inače, Velika Britanija za sada nije prihvatila sankcije koje SAD i neke druge države sprovode prema Huawei-ju. Britanske kompanije su se do sada uglavnom odlučivale za Huawei 5G opremu, pa kompanija veruje da će tako biti i u budućnosti.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: