Pixel 4 dobija bolji Face Unlock i druga unapređenja

Ranije tokom ovog meseca, Google je najavio da će umesto regularnih Android update-a, Pixel 4 dobiti „Pixel Feature Drop“ mogućnost za predstavljanje novih opcija. Prvi takav update je stigao.

PCPress.rs Image

Jedno od najvećih unapređenja je što Face Unlock sada prihvata i izmene u izgledu osobe. Na primer, ako osoba promeni frizuru ili pusti bradu, to više neće biti problem da ga sistem prepozna. Kada je ova opcija napredne identifikacije uključena, sistem će povremeno ažurirati model lica osobe u čijoj bazi će se vremenom naći sve varijacije izgleda. Ovi podaci se čuvaju u Pixel 4 Titan čipu koji je kriptovan i potpuno odvojen od net-a.

Pored toga, update donosi i T-Mobile eSIM podršku. To znači da Pixel 4 telefone možete da aktivirate odmah, bez čekanja da na fizičku SIM karticu, a dozvoljena je i kolaboracija između fizičke SIM kartice i eSIM-a, kada su pozivi ili tekstualne poruke u pitanju. Pixel 4 je dobio i dual-frequency GNSS, što znači da može istovremeno da prati signale sa dva različita satelita – recimo sa GPS i Galileo satelita. To će omogućiti preciznije lociranje uređaja u prostoru. Google obećava da će se sa novim Pixel 4 Drop update-ovima pojavljivati još neke nove opcije.

Pročitajte i:  PC Press video: Korisnik ne želi da kupi vaš proizvod već rešenje za svoj problem!, Miroslav Varga

Ovo je izgleda način na koji Google želi da jasno diferencira svoje flagship uređaje od ostalih Android telefona i da na taj način predstavi možda poboljša prodaju Pixel telefona.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: