ERP 2024

Huawei planira izgradnju prve fabrike u Evropi sledeće godine

Fabrika će biti smeštena u Francuskoj.

PCPress.rs Image

Fabirka će se nalaziti u Brumatu, blizu Strazbura

Huawei će sledeće godine započeti izgradnju fabrike za mobilnu telefoniju u Francuskoj. Kompanija će napraviti fabriku u Evropi, iako neke evropske vlade ograničavaju upotrebu opreme za 5G mreže koju proizvodi ova kompanija.

Kompanija je 2020. godine predstavila planove za izgradnju fabrike sa početnom investicijom od 200 miliona eura. Međutim, pokretanje je odloženo zbog pandemije korona virusa.

Huawei će početi sa izgradnjom fabrike sledeće godine uprkos tome što neke vlade ograničavaju i zabranjuju upotrebu opreme koju proizvode Huawei i kineska kompanija ZTE. Vlade iznose razloge za zabrinutost koji se tiču bezbednosti.

Evropski lideri takođe raspravljaju o tome kako “smanjiti rizik”, ali i sarađivati sa drugom najvećom ekonomijom na svetu. Kina je treći najveći trgovinski partner Francuske iza Evropske unije i Sjedinjenih Država.

Francuska vlada je 2020.godine obavestila telekomunikacione operatere koji planiraju kupovinu Huawei-ove opreme za 5G mreže da neće moći da obnove licence za opremu kada isteknu. Na taj način je efektivno i postepeno izbacila Huawei iz oblasti mobilnih mreža.

Pročitajte i:  Američki zakonodavci ljuti nakon što je Huawei predstavio laptop sa novim Intel AI čipom

Međutim, nakon sastanka sa francuskim ministrom ekonomije Brunom Le Meherom u Pekingu u julu, kineski potpredsednik He Lifeng je rekao da je Francuska odlučila da produži Huawei-ju licence za korišćenje 5G mreže u određenim gradovima.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: