Humanitarna akcija Roaming Solutions grupe: „Podelimo radost“

Već pet godina zaredom decembar je mesec darivanja za Roaming Solutions grupu, tako da su, sa velikim zadovoljstvom, i ove godine organizovali novogodišnju humanitarnu akciju „Podelimo radost“.

PCPress.rs Image

Uprkos izazovima nastalim usled pandemije korona virusa, obezbedjeno je 1.300 novogodišnjih paketića za decu bez roditeljskog staranja i decu sa posebnim potrebama smeštenu u domovima širom balkanskog regiona. Posebno se vodilo računa o željama štićenika domova, pa paketići sadrže ono što je njima najpotrebnije.

PCPress.rs Image

Humanost nema cenu

U Srbiji paketići su dostavljeni na adrese devet ustanova socijalne zaštite – Dom za decu ometenu u razvoju pri manastiru Sveta Petka Izvorska (selo Izvor), Dom za decu i omladinu „Miroslav Mika Antić” (Sombor),  Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” (Subotica), Dom za decu i omladinu „Vera Radojević” (Bela Crkva), Dom za nezbrinutu decu „Duško Radović”(Niš), Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak” (Pančevo), Prihvatilište za decu Beograda (Beograd), Dečije selo „Dr Milorad Pavlović” (Sremska Kamenca) i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju „Veternik“ (Novi Sad).

U Crnoj Gori paketići su isporučeni Dnevnim centrima za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Podgorici i Nikšiću, a paketiće u Bosni i Hercegovini dobili su štićenici Doma za nezbrinutu decu „Rade Vranješević“ (Banja Luka) i SOS Dečijih sela BiH (Sarajevo). U Hrvatskoj paketići su dostavljeni Centru za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ (Selce) i Dečijem domu “Ivana Brlić Mažuranić” Lovran (Rijeka).

PCPress.rs Image

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije nije bilo moguće upriličiti svečanu dodelu paketića te je primopredaja realizovana ispred domova, uz poštovanje svih preventivnih mera zaštite od korona virusa, ali to svakako nije umanjilo raspoloženje i osmehe na dečijim licima kada su vozila puna paketića stigla ispred njihovih domova.

Kao jedan od lidera u ICT industriji na domaćem tržištu i šire, Roaming Solutions grupa posvećena je odgovornom poslovanju u svim sferama svog delovanja, što je ujedno i njeno strateško opredeljenje, a posebnu pažnju u okviru korporativne filantropije posvećuje projektima koji su namenjeni najmlađima.

Facebook komentari: