Hummer EV infotainment zasnovan na Unreal Engine-u

Unreal Engine je poznat kao pokretačka snaga koja stoji iza mnogih popularnih igara, uključujući Fortinite, Final Fantasy, Valorant… Međutim, Epic Games, proizvođač Unreal Engine-a želi da proširi opseg njegove upotrebe i planira da bude deo infotainment sistema u vozilima. Prvi takav slučaj desiće se u GMC-ovom električnom Hummer-u, koji će se uskoro pojaviti u prodaji.

PCPress.rs Image

Epski infotainment

Iz Epic Games-a kažu da su već dugo zainteresovani u human-machine interfejse (HMI) u automobilskoj industriji, s obzirom da Unreal Engine već poseduje svu tehnologiju potrebnu za njihovo dizajniranje. S tim ciljem, kompanija je lansirala HMI inicijativu i formirala je tim čiji zadatak će biti da proizvođačima automobila olakša upotrebu Unreal Engine-a, kao osnove za svoje infotainment sisteme. S tim ciljem će u narednim mesecima iz engine-a biti izvučene HMI-specifične funkcije, a cilj je da se tokom 2021. godine još proizvođača automobila odluči da pređe na njega.

Epic Games nije objavio mnogo detalja o Unreal Engine-u koji je upotrebljen u Hummer eletktričnom automobilu. Najverovatnije je u pitanju Unreal Engine 4, jer peta verzija još uvek nije zvanično objavljena. To ćemo saznati 20. oktobra, s obzirom da je za tada najavljeno lansiranje električnog Hummer-a.

Pročitajte i:  BYD protiv motora sa unutrašnjim sagorevanjem 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,