Samsung-ov kvartalni profit porastao za 58 procenata

Samsung je objavio da očekuje da će operativni profit kompanije u trećem kvartalu 2020. godine biti 10,6 milijardi dolara. To je povećanje od čak 58 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

PCPress.rs Image

Veliki skok profita

Još uvek nisu objavljene detaljnije informacije o ovom uspehu, ali analitičari smatraju da je najveći „krivac“ za to odlična prodaja Samsung telefona. Pri tome, njihovo mišljenje je da najveći profit ostvaruju telefoni i iz srednjeg cenovnog ranga, a ne high-end modeli. Značajan udeo u profitu imaju i grafički čipovi za nove gaming konzole. Još jedan veliki uzročnik ovolikog povećanja profita je i velika kupovina čipova od strane Huawei-ja, jer kineski proizvođač želi da ih ima dovoljno na zalihama, zbog situacije sa američkim sankcijama.

Analitičari smatraju i da će ovaj trend biti nastavljeni i u četvrtom kvartalu, s obzirom da se Samsung čipovi nalaze u novim iPhone telefonima, koji će biti predstavljeni za neki dan.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Samsung se udružio sa surferskom, skejtbord i brejkdens ligom kako bi dao podršku njihovim sportskim zajednicama na putu za Pariz 2024.
SBB

Tagovi: , , , ,