Plazma

Pomoć za slabije uređaje: Gmail Go stigao u Play Store

Google Go jedna od Go-aplikacija koje se kreiraju za potrebe tržišta u razvoju, a među njima je i Gmail Go koji nudi isto iskustvo, ali zauzima manje prostora, Gallery Go koja služi za organizovanje fotografija, te Google Maps Go, Navigation for Google Maps Go, Assistant Go i YouTube Go. Google pored toga nudi i Android Goverziju operativnog sistema za telefone sa slabijim kapacitetom. Tako Go varijante najpopularnijih aplikacija mogu da funkcionišu i na telefonima lošijih performansi, a pre nekoliko dana svi zainteresovani iz Play Store-a mogu da preuzmu Gmail Go.

PCPress.rs Image

U opisu Gmail Go aplikacije može da se pročita da nudi isto iskustvo kao i običan Gmail, te da je jedina razlika u tome što zauzima manje prostora na uređajima. Ikonica se razlikuje samo po tome što sada u dnu ima crvenu “Go” oznaku, a vizuelno je identična originalu, što znači da se sve nalazi na svom mestu. Korisnici će primetiti da Gmail Go nema Google Meet, budući da servis za video pozive nije integrisan u lakšu verziju aplikacije.

Pročitajte i:  Kako oporaviti lozinku za Gmail nalog, bez rezervnog emaila i broja telefona

PCPress.rs Image

Gmail Go možda nema smisla za one na čijim uređajima ima dovoljno mesta za sve potrebne aplikacije, ali je ova aplikacija više nego značajna za ona područja u kojima većina korisnika ima starije uređaje.

Izvor: 9to5 Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,